Nederland heeft binnen de EU de meeste gedetineerde vrouwen

Nederland heeft binnen de EU de meeste gedetineerde vrouwen

Gedetineerde vrouwen bestaan echt. Zoals de Volkskrant in een artikel al zegt heeft Nederland de eer om de meeste vrouwen gedetineerd te hebben. Vrouwen die crimineel zijn horen natuurlijk thuis in een cel. Het aantal mannelijke criminelen loopt terug en er is sprake van leegstand. Een conclusie is dat de zwaardere misdaden minder voorkomen. De meeste zware misdaden worden gepleegd door mannen en dat verklaart de “nieuwe” verhouding tussen mannelijke en vrouwelijke criminelen.

Veel vrouwen blijken vast te zitten voor drugsinvoer en juist in Nederland hebben we daar meer last van dan schijnbaar in andere EU landen.

Sinds 2004 is het aantal gedetineerden gedaald en staan er cellen leeg. De vraag blijft of er wel voldoende gestraft wordt? Op zich heb ik niet het idee dat het allemaal veiliger wordt in Nederland. Er worden nog steeds overvallen gepleegd en regelmatig kun je lezen dat weerloze winkeliers het slachtoffer zijn van brute overvallers.

Hoe komt het dat in andere landen de gevangenissen uitpuilen en dat er daar veel gedetineerden een cel moeten delen?

Volgens mij heeft dat gewoon met geld te maken en zullen eventuele bezuinigingen het nederlandse gevangeniswezen ook treffen.  We hebben schijnbaar te veel gevangenissen. Mega-besparing is dus te realiseren als je gevangenissen gaat sluiten en meer gebruik gaat maken van dubbele cellen.

Aan de andere kant zou je ook de conclusie kunnen trekken dat het justiele klimaat zoals die heerst in Nederland een gunstig effect heeft op recidive en dat het “proppen” van gedetineerden in 1 cel negatieve gevolgen kan hebben op de periode na detentie.

Het “hotel-idee” bestaat wel degelijk al zou geen Nederlander er ook maar 1 dag in opgesloten willen worden.

We hoeven de criminelen niet te verwennen, maar extra straffen hoeft ook niet.

Repressie en zware straffen hebben al lang bewezen dat dat de crimaniliteit niet verlaagd en een veroordeling van 20 maal levenslang verliest elke waarde en geloofwaardigheid in het systeem van rechtsorde.

Volgens mij kun je er op wachten als de recessie zich verder ontwikkeld dat de criminaliteit evenredig zal toenemen en daar moet je als land op voorbereid zijn en vasthouden aan het “ssucces” wat je tot dan hebt neergezet.

 

Tags: ,
Previous Post

Incontinente apothekers lekken voor Tena

Next Post

Nederland staat leeg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.