OZB weg er mee!!!!

Wat een gemopper over deze onzinnige belasting die verzonnen lijkt door een griekse ambtenaar. Mensen verbazen zich over deze nietszeggende belasting die gekoppeld wordt aan riool milieu en ik mag blij zijn dat ik hier woon. De willekeur lijkt hoogtij te vieren en we pikken het heus wel. Een paar opstandigen bestrijdt met succes de aanslagen.

Waar het de meeste mensen om gaat is de geloofwaardigheid van een belasting. We zijn het duurste land wat betreft benzineprijzen omdat de staat zo nodig de helft in de schatkist wil donderen… Ik meen het  is een nutteloze bezigheid, alle stortingen vloeien weg naar Griekse zeepbellen. Elke motivatie ontbreekt, in ieder geval bij mij, om nu eens lekker de Nederlandse economie te helpen.

Ik zie niemand van onze bestuurders eens met een echt goed en gewaagd plan komen. Mensen zitten nog erger in het slob dan de motor van de economie. Ze horen alleen maar ellende.

De OZB splits die in twee delen:

1) een nutteloos deel

2) een ” dit is voor jou deel

Dat nutteloze deel kennen we wel, die hoef ik niet uit te leggen.

Het tweede punt is het cadeautje. Ieder gezin ontvangt een waardebon van 20 euro om te besteden bij een restaurant.  Geloof me dit gaat werken, het is een mooi gebaar en mensen komen weer in beweging.

Ik snap best dat mijn voorbeeld bij velen zullen leiden tot een cynisch lachje en uitlatingen, dat snap ik en dat mag best.

Het is maar een voorbeeld, waar mensen die er voor gestudeerd hebben gratis en voor niks gebruik van mogen maken.

Mensen willen voelen dat de overheid bereid is ook in de eigen bevolking te investeren. Doe dat serieus en niet door de bevolking zand in de ogen te strooien en het cadeautje door te berekenen in weer een andere beslasting, fuck, doe dat niet!! Kopen en verkopen dat moet er gebeuren.

Verlaag de benzine stimuleer het rijden, mensen moeten het gevoel hebben dat het nog kan.

Eneco laat de wind je korting bepalen, dikke schijt voor ze. Wind kost energie, tenminste dat vind ik als ik weer met tegenwind en tegenzin op mijn fiets zit.

 

 

Tags: ,
Previous Post

Ruik ik de jouwe of ruik ik de mijne?

Next Post

Werk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.