Paus verbiedt biechten op de iPhone

Met de applicatie ‘Confession’ kun je biechten op de iPhone en iPad, zonder tussenkomst van een priester. Ontworpen door Amerikaanse bisschoppen, maar de paus is tegen. Verder in Gadgets: The Daily is de eerste krant die speciaal is gemaakt voor de iPad, en Dankam helpt kleurenblinden kleuren te onderscheiden. www.wereldomroep.nl

Father Robert Weatherill, een priester van het Opus Dei, spreekt in deze video over zijn treinreiservaringen tussen Rome en Milaan (duur 2’36”, Engelstalig, Nederlands transcript). Ik kom oorspronkelijk uit Engeland. Mijn moeder komt uit Napels, mijn vader is Engels. Dankzij de oorlog werd ik geboren. Mijn moeder die gewond was, was aan het liften en vroeg hulp aan een soldaat, mijn vader, die toevallig langs kwam…. Telkens wanneer ik in de trein ben, begin ik direct te bidden: het brevier, de rozenkrans… Op die manier houd ik mij voor anderen beschikbaar, omdat als ik klaar ben, en iemand in de ogen kijk… het met die beschikbaarheid afgelopen is, aangezien meestal degene die tegenover mij zit dan graag met mij wil praten. Eens viel een persoon die naast mij zat op mijn schouder in slaap. Toen hij wakker werd, keek hij mij aan en zei: “Maar u bent een priester?” “Ja,” antwoordde ik, “is dat niet duidelijk?” “Ja, kan ik dan bij u biechten?” “Natuurlijk,” zei ik hem toen ik opstond. “Maar niet hier, laten we een rustiger plaats zoeken.” Ik ben in de trein vaak gevraagd om biecht te horen. Op een zekere dag was het rond Milaan erg mistig. We konden gedurende enkele uren niet verder. Dus organiseerden we met vier of vijf mensen, hier in de trein, een bezinningsdag. Op deze reis van het leven zijn geen haltes, maar moet je je al reizende aanpassen. Je kunt een Facebook-pagina hebben… als je geen e-mail hebt, maak je geen deel uit van de moderne wereld. Het leven
Video Rating: 1 / 5

Tags: , , ,
Previous Post

Herkent u één of meerdere van deze nonnetjes

Next Post

“Waarom verdienen Kunst en Cultuur steun? (Vrije lezing #23)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.