Pensioenen bestuurd door oenen

Omdat ik zoveeeeel van je hou.

We waren verzot op onze pensioenen, geen premie te hoog. Pensioengaten werden gevuld lijfrente polissen rolden als zoete broodjes uit de mouw van onze pensioenbedrijven en ondergeschikte personen. Rendementen Sky high de sky was the limit.

Het is nu over, de zeepbel van trouwe inleg is uit elkaar gespat. We zitten nu bijna in 2012 en weten dat in 2013 we moeten gaan pompen of verzuipen. Aan de aow komen we niet, nou dat is weer een meevaller.Langer doorwerken in een land waar de banen niet voor het oprapen liggen. De “oudjes” vergrijzen en mogen hun hand nog niet ophouden. De jongeren moeten wakker worden en niet met zich laten sollen. Zij hebben nog niks opgebouwd, ze hebben alleen maar geld gekost.

Het huishoudboekje van de speculanten, daar hebben we ons vertrouwen in gelegd. 80 % wist niet eens wat er met hun inleg gebeurde. aandeeltje hier aandeeltje daar, valutaatje wisselen hier, valutaatje innen daar. Beleggen in olie en oorlogtuig, beleggen in groen en Icesafe. Zo safe als maar kan. Mijn pensioen zal krimpen en daar ben ik medeverantwoordelijk voor. Ik neem mijn verantwoordelijkheid en ga op zoek naar mogelijkheden, pensioenfondsen lijken de verantwoordelijkheden niet te nemen en wringen hun trouwe spaarders verder uit.

Nederland en zijn inwoners, dus ik ook, lijken ingeslapen. We lijken af te wachten en te wijzen naar anderen die het nog veel slechter hebben of nog corrupter waren. De grieken met hun smurfen sociaal stelsel, waren daar super gelukkig mee, nog meer door de niet aflatende steun uit de andere europese landen. Landen die werden en worden bestuurd door piassen die ook gewoon op de toilet zitten, winden laten en hun billen afvegen.

De tijd is en lijkt wel rijp voor meer list en bedrog. Het gaat dan niet meer om geld, maar om macht.

Het kunstmatig in standhouden van het crisisgevoel verlamd elke vorm van creativiteit en vakmanschap.

En wat ga ik er aan doen?  Ik start gewoon een marktplaats waar je spullen kan kopen en verkopen. Levert het wat op? Nee, niet echt, maar ik heb wel lol. Weet u het?

Tags: , , , ,
Previous Post

Dajomarkt start de private veiling

Next Post

Soldaat zonder franje 1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.