Pensioenverstrekkers hebben pensioengat

Vorige maand werd al bekend dat volgend jaar bij vijf grote fondsen de pensioenuitkeringen omlaag gaan. De NOS meldt nu na inventarisatie dat nog eens twintig kleine en grote fondsen de pensioenen gaan korten.

Ben benieuwd wat er allemaal op mijn deurmat gaat vallen. Heb ik het nu allemaal wel goed begroepen? Gaat mijn pensieon er ook op achteruit? Hoe kan dat nou? Ik heb jaren en jaren gebikkeld om wat opzij te zetten. Elk pensioengat heb ik gedicht, tenminste dat dacht ik.  Ik heb zelfs een lijfrente polis afgesloten en mijn baas heeft er ook nog aan meebetaald. Mijn lijfrente werd een woekerpolis en duizenden euroos bleken verdampt. Ik had niemand gevraag om dat te doen. Het is niet goed voor mijn bloeddruk en al helemaal niet voor mijn hart. Wat moet je nu doen? Afwachten, bijbaantje zoeken? Ik denk dat ik gewoon wat minder ga uitgeven. Ik kan dat waarschijnlijk nog wel, maar er zijn er zat die dat niet kunnen. Nederland heeft een gat in zijn hand gehad en we moeten er maar op vertrouwen dat het wel goed gaat komen, De benzineprijzen stijgen harder dan het water in de Maas. Hoe zit het met uw geld? Houdt u nog wat over aan het einde van de maand? Kunt u nog wat kopen? Of moet u alles verkopen.?

Zelfs met roken gestopt om maar een paar euro te besparen. Natuurlijk is dat weer een postief effect, maar nu rook ik mijn geld niet op, nu geef ik het rechtstreeks aan de fiscus. De Grieken hebben ook megaproblemen, je snapt het niet. Zo’n leuk vakantielandje, zulke aardige mensen en een schijnbaar gemakkelijke economie. Niks gemakkelijk , jaar in jaar uit gaven ze meer uit dan ze hadden. De roep om uit de euro te stappen wordt steeds groter in nederland, zou kunnen maar wat dan. Ik word er helemaal gestoord van, schiet mij maar lek. Je zou er bijna weer van gaan roken.

Tags: , , ,
Previous Post

Leiden en museum kopen oudste schilderij Rembrandt

Next Post

Haitham al-Haddad werpt eerste steen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.