Samsom links van het midden

 

Pvda samen sterk

 

Hee Geert schuif eens een beetje op! Sorrie Sammieman ik zit daar al.

Samsom wordt de lijsttrekker van de Pvda, niemand anders heeft zich aangemeld zelfs Lutz niet.

Tot 12 september heeft hij de kans om duidelijk te maken wat de positie links van het midden eigenlijk inhoudt.  Midden is wat mij betreft een relatief begrip.

Wat voor mij het midden is kan voor een ander juist weer links zijn. Het moet een herkenbare positie worden, links van het midden.

Hoe ziet dat er uit voor de mensen uit de sociale werkvoorziening? Mensen hebben het gevoel de grip te verliezen over hun leven die normaliter op zekerheden is gebouwd. De zorg bezorgt ons zorgen. Ons stelsel is te duur geworden het mes moet er in. Is dat links van het midden? De koers van de PvdA:

Samenwerken,  elkaar sterker maken, iedereen dient kansen te krijgen om het beste uit zijn of haar leven te halen. We gaan voor een collectieve welvaart.

De toekomst van de kinderen juist ook op langere termijn is de centrale scoop van de PvdA.. Natuurlijk gaat dit niet van zelf. Het vraagt om hervormingen en zeker ook moeilijke keuzes. In hun programma betekent dat hervormingen op zeven terreinen.

  • Arbeidsmarkt
  •  Zorg
  • Onderwijs
  •  Wonen
  •  Veiligheid
  •  Energie voorzieningen
  • Finaciele sector

Niks nieuws maar wel een koers. De vraag is met wie gaan ze dat doen? In een aantal opzichten lijken ze dichter tegen de PVV aan te zitten, maar dat zal hopelijk  niet gebeuren   De strijd gaat binnenkort losbarsten en zullen de politieke figuren weer over en door elkaar heen storten. Wie blijft er koersvast? Wie drukt zijn stempel op een nieuwe wind. Is Samsom een nieuw geluid of piept hij gewoon wat anders met dezelfde inhoud? Wat gaat het CDA doen? Een nieuwe lijsttrekker? Toorenburg?

Hoet zit het met Geert? Nu verguisd door zijn eerdere partners, maar misschien komt hij wel sterker uit de strijd dan menigeen denkt. Geert heeft meestal een beter voorspel dan de andere. Het drukken op de zere plek in de samenleving is zeker aan hem besteed. Een doorzettende recessie zal hem waarschijnlijk geen windeieren opleveren. Ik zou zeggen bak ze met ze allen bruin en verkoop geen praatjes over vertrouwen en samenwerken. Doe eerst wat aan de angst die mensen hebben en ga dan maar links van het midden staan. Na de verkiezingen zijn we absoluut niet beter af dan voor de verkiezingen en met een beetje pech valt het volgende kabinet nog sneller. Het succes van een regering loopt synchroon met het succes van de economie. De val van een regering loopt synchroon met een terugval van de economie. Laten we maar hopen dat we het met voetbal beter doen.

Previous Post
Maak me rijk Snelrijk

Introductie, maak me rijk

Next Post
Politiek

Nederlanders willen Wilders uit EU

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.