Samsom wil de status weer terug

Diederik Samsom. De man die in ieder geval altijd met zijn gezin overlegt. Is hij te links? Wie zal het zgegen nu we niet weten waar de Pvda staat dan wel valt. Job kon er geen zak aan doen dat de partij in een besluiteloze kleurloze hoek is gemanoeuvreerd. Ik heb Diederik op tv gezien en ik moet je heel eerlijk bekennen dat ik hem nou niet als een boegbeeld kan zien van de Pvda. Hij kwam wat onzeker over en niet echt krachtig. Persoonlijk verwacht ik wat meer charisma. Maar goed, dat is allemaal de buitenkant. Ik ben op zoek naar het vuur van de binnenkant. De man die roept. Ik onderschat Wilders niet, maar ik ga ook niet aan de kant voor hem. Of nog beter, we doen waar we goed in zijn, we polderen hem weg. Of nog veel beter, dit is het laatste Wilders  jaar. Wilders heeft het momenteel te makkelijk en kan zonder emotie de ander aanvallen dan wel voor schut zetten. Hij heeft nog gelijk ook. Mijn voorkeur ligt dus nog niet bij Samsom.

Samsom wil dat de Pvda de mensen instrumenten geeft om het leven echt in eigen hand te nemen. Dat zegt nogal wat over ons. Hoe wil hij dat doen?

Hij verwacht veel hervormingen bij overheid en onderwijs…. what is new?

quote:

Onder de keuzes die hij met de PvdA wil maken, vallen onder meer het openbreken van de arbeidsmarkt voor gehandicapten  en, het omvormen van de hypotheekrenteaftrek en investeringen in duurzame energie. Verder wil hij het loongebouw doorbreken, zodat het mogelijk wordt dat een leraar meer verdient dan de schoolleider en de wijkagent meer dan de bureauchef.

Kijk dat is pas klare taal daar gaan we echt komen tot de kern. Lijkt een beetje op de herinvoer van status. Lijkt me een goed plan, maar mag wat mij betreft nog wel verder gaan.

Samsom heeft concurrentie, maar daar wil ik het niet over hebben. Samsom gaat ons verlossen van een zwalkend Pvda nog minder dan ajax in de competitie, maar meer dan leraar voor zijn klas. Zijn ideeen mogen nog verder verscherpt worden en zorgen dat mensen niet het heft in eigen handen nemen maar het heft uit hun lijf kunnen halen.

Straatcoach samen met Ali B, kijk dan gaan we zaken doen.

 

 

 

Tags: , ,
Previous Post

Werk

Next Post

Gezondheid 2.0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.