Spanje voorland van nederland?

Quote Metro

MADRID – In heel Spanje zijn zondag honderdduizenden mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen arbeidshervormingen. De hervormingen maken het voor Spaanse bedrijven met dalende inkomsten makkelijker zich uit collectieve arbeidsovereenkomsten terug te trekken en om het rooster, de taken en het salaris van werknemers aan te passen. Ook wordt het eenvoudiger en goedkoper om werknemers te ontslaan.

Dezelfde maatregelen lijken ook langzamerhand steun te vinden in onze eigen politiek. We willen makkelijker af van onze werknemers. Wat schieten we daar nu weer mee op? Ik ben echt geen intellectueel, ga dat dus niet bevestigen, maar dan heb je toch ook ergernis? Mensen die zomaar opeens uit hun werk worden gezet. Werkeloos, uitkering, minder geld, frustratie…

Kan nooit goed zijn. De rol van de bonden is bevroren dan wel verder het moeras ingetrokken. Staken lijkt nu volledig onzinnig. je schaamt je bijna om te staken.

Je gaat toch niet staken man? Je wilt  de economie toch niet verder de grond intrappen. Je bent een verrader en er zal wel ergens een meldpunt zijn voor gevallen zoals ik en u. Ik ben bang dat het niet meer goed komt. Zie ik spoken of kan deze ellendige crisis leiden tot meer dan alleen maar een storm in een glas water en in hypotheek en pensioen?

Stevenen we af op een oorlog der gigantjes? Overgeleverd aan Duitsland die te dik zijn voor de crematoria-ovens. Moeten we toekijken hoe Griekenland wordt opgegeten door de Chinezen zonder te boeren? Gaat Brazilië straks onze Scheveningse pier inrichten? De landen die we eigenlijk zagen als achterlijk, behalve de vrouwen uit Brazilië dan, okay de mannen ook. Voetbal, ja voetbal  dat verliezen we ook al. We kunnen alleen nog schaatsen, behalve ik dan, eindeloos rondjes draaien of meteen een marteltocht van 200 kilometer in Friesland. Kan dus nooit normaal.

Soms kijk ik mijn moeder aan die eigenlijk dood is en probeer ik haar uit te leggen waar we tegenwoordig mee bezig zijn. Nou, ik geef het u te doen. Toen ze leefde was ik daar al geen ster in en nu sla ik dood. Vreemde zin. Zet er zinloos achter, dan heb je er nog 1.  Breng je twee zinnen tot elkaar dan ga je van zinloos naar zinkloos.

Er is geschreven over een meldpunt, verzonnen door de PVV. Niet waar. Is gewoon een meldpunt. je hebt een meldpunt voor anonieme tips. je hebt een meldpunt voor afmeldingen.

ALLEEN VOOR NEDERLANDERS
schrijf foutloos scheveningen

Ik wil me eigenlijk even afmelden, is dat daar de plek voor?

Spanje Blanes, zon drank, drugs, sinterklaas en Maria. Een beetje van Spanje en een beetje van maggie dan moet het weer helemaal goed komen.

Ik maak me werkelijk zorgen.

 

 

 

Previous Post

Guus Meeuwis – Het schilderij

Next Post

Ik heb geen nieuws ik wil geen nieuws

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.