Terugkomst gulden kost teveel euro

Wilders pleit er voor dat de gulden weer in ons straatbeeld komt. Tuurlijk zal dat enige verlies geven, maar na 2 jaar is dat al weer goedgemaakt.

Lijkt me een goed plan, ben ik eindelijk gewend moet ik weer alles terugrekenen naar de gulden. Wat eerst wilde kopen kan ik beter weer verkopen.

En wat gaat de benzine dan ineens kosten? Diesel 4 gulden? Wordt dat kwartje van Kok dan ook echt een kwartje. De onschakeling van de gulden naar de euro betekende voor vele bedrijven snelle winst. Omrekenen gebeurde altijd in het voordeel van anderen en niet in die van mij. Als dat weer gebeurd als we terugkeren naar de gulden dan komen we nog bedrogen uit. Ik waarschuw u maar vast, alles wordt weer duurder, 4 gulden voor een frietje met.

Dat is nou wat ik bedoel, was net gewend aan de zure gevolgen van de euro transitie en een herhaling daar van …… laat maar zitten.

Ik stel voor dat we nog verder teruggaan in de tijd  waar ruilhandel hoogtij vierde. Geen geneuzel over btw, maar gewoon de prijs die het waard is.

Deze stereoset is 200 euro waard, maar u betaald 250 euro omdat de staat ook wat wilt.

Ordinaire diefstal toch, ze doen er niks voor. De staat houdt alleen maar zijn hand op en zelfs die handophouders dien ik als volgzaam volksmannetje te betalen.

De ideeën van Wilders worden telkens meer geloofwaardiger in de niet haalbaarheid.

Heeft u nog guldens in een oude sok? Gewoon laten liggen.

 

Tags: ,
Previous Post

Geheim Vaticaans Archief zet deur op een kier

Next Post

Britse jockeys slaan voedingsadvies in de wind

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.