Top 4 relatieproblemen

Top 4 relatieproblemen

De top 4 van de relatieproblemen worden aangevoerd door twee zeer herkenbare zaken:

 • Seks
 • Ruzies
 • Geld
 • omgangsproblemen met de kinderen van je partner

Hier volgen enkele sprekende voorbeelden.

Mijn partner heeft een affaire. Is dit het einde van onze relatie?

‘Ik heb ontdekt dat mijn man mij belazerd heeft met een van onze beste vrienden. De afgelopen dagen zijn een verschrikkelijke mengeling van  tranen en verwijten. Hij zegt dat hij nog steeds van me houdt, en ik hou nog steeds van hem, maar iedereen die ik ken zegt me om neit verder met hem te gaan.

Ontrouw hoeft niet het einde te zijnvoor een relatie.  Vaak  is het ontdekken van het zogenaamd vreemd gaan een signaal. Veel mannen zijn niet in

Ssst niemand mag het weten

staat om hun diepere gevoelens aan de partner te vertellen. Een stiekeme relatie kan je vaak interpreteren als een signaal. Het gaat niet goed met ” ons” . Communicatie is er te weinig geweest. Partners lijken uit elkaar te groeien en eerdere afspraken om open met elkaar om te gaan lijken al na een paar jaar vergeten. Indien er wel gepraat was dan waren er meer oplossingen geweest om er uit te komen.

Mogelijke oplossing.

Natuurlijk is het nieuws dat je partner een affaire heeft gehad zeer schokkend . Toch moet je er even rustig bij blijven en vooral geen overhaaste stappen stappen zetten. Neem dus nog geen overhaaste beslissingen. Vraag hem of hij nog van plan is de afaire voort te zetten. Kort gezegd is hij bereidt te kappen met die affaire. Nee? In dat geval geef je hem gewoon een dikke schop en ga dan verder met je leven zonder hem.

Zodra je over de schok bent en je kunt weer rustig praten met je partner. Probeer door middel van vragen te stellen er achter te komen wat de redenen waren van de ontrouw.

Het meest belangrijke is dat je voor je zelf helder krijgt wat er moet gebeuren om nooit meer in deze relatie geconfronteerd te worden met ontrouw. Schroom ook niet om professionele hulp in te roepen. Blijft je partner om de het brei heen draaien en voelt het gewoon niet goed? Trek dan je conclusies en ga uit elkaar.

Ontrouw is zeer bedreigend voor elke relaties, vaak is het al een hele tijd bezig voordat je er achter komt. Natuurlijk is het niet alleen de man die een relatie buitenshuis heeft. Ja, ook vrouwen kunnen die keuze maken al zullen net als mannen vrouwen ook vaak beweren dat ze verleid zijn.

Vaak kiezen mensen voor liegen en bedriegen als het om een buitenechtelijke relatie gaat.

Spanning speelt daarbij een rol, maar ook zeker angst. Angst om toe te geven en vaak ook om gewoon geen “gezeur” aan je kop te hebben.

Maak een keuze niet uit angst voor de toekomst maar weeg af waar je “winst” kan zitten.

In volgende rubrieken meer over  de top 4 relatieproblemen.

Previous Post

Pechtold en Roemer debatteren over de zorg

Next Post

Meerderheid Nederlanders: ‘Zorg beter om patiënt heen organiseren’

Comments

 1. Hallo,

  Kijk ook even op voor als het echt niet meer gaat

  http://www.gecertificeerdemediators.nl/8/scheiding-mediation-mediator

  Groeten,
  Wim

 2. Beantwoorden

  Of op http://www.echtscheidingmediation.info dat kan ook, Wim!

   • Linkelinks
   • oktober 29, 2014
   Beantwoorden

   Wel humor, als je gewoon een goede link op linkelinks wil dan vraag je er egwoon om. Ontdek de eenvoudige mogelijkheden door te mailen naar retsiem@hotmail.com eigenaar linkeinks.

 3. Beste beheerder,

  De website allaboutmediation.nl lijkt me relevant voor uw pagina. Wilt u een link plaatsen? Ik kan ook een link naar uw website plaatsen als u dat wenst.

  Met vriendelijke groet,

  Sabrina

   • Linkelinks
   • mei 17, 2016
   Beantwoorden

   Hallo, ik heb je reeds geantwoord via de mail. Bedankt voor je verzoek. Een link is maar een link. Laat gewoon een artikeltje schrijven met een passende tekening met in het artikel een link naar je site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.