dieettweet

Twitter je slank

Twitter je slank

Laat Sonja er maar wat over roepen, maar het is toch wel grappig. Lekker achter de pc, laptop, ipad, iphone  twitterend afvallen. Nu gewoon afvallen met behulp van Twitter. Een onderzoek heeft aangetoond dat mensen die tijdens een afvalprogramma van zes maanden twitter gebruikten  meer af waren afgevallen dan mensen zonder de ondersteuning van Twitter. Geen Nederlands onderzoek, maar natuurlijk Amerikaans en wel de University of South Carolina’s of public health. Je kan eigenlijk wel stellen volgens de wetenschappers, dat Twitter helpt. Het helpt in je strijd tegen de kilo’s.

Ja, okay maar hoe werkt dat dan? Tijdens het onderzoek kregen een deel van de mensen die meededen aan dit onderzoek informatie op hun  mobiele telefoons over allerhande van zaken die te maken hadden met gezond gedrag, voeding, beweging en wat afleveringen van een bekende soap. Tevens had een deel ook een speciale twitterap op hun telefoon.

dieettweet

De verschillende twitteraars waren met elkaar verbonden via een zogenaamde twittergroep en konden elkaar dus volgen en ondersteunen.

De deelnemers waren verplicht om elke dag in te loggen en kregen dan ook professionele berichten van een gewichtsconsulente. De proefpersonen konden natuurlijk ook direct melding maken van hun problemen of hun behaalde successen.

Maar wat zegt dit nou? Twitteren kan een goede toegevoegde waarde hebben en stimuleert de afslanker. Digitale feedback tussen de verschillende proefpersonen werkt wel degelijk als een stimulans. We hebben het dan eigenlijk over een vorm van digitale groepssteun die dus werkelijk een positief effect kan hebben.

Goedkoop en werkzaam, wat wil je nog meer? Het is een vervanging van de steun die je eigenlijk verwacht van je vrienden die bij je langskomen of van zogenaamde dieetclubjes. Die laatste kosten vaak bakken met geld.

Ik zou zeggen, gewoon eens proberen.

Tags: , ,
Previous Post
stef
featured Hypotheek

Blok zet blok

Next Post
werkeloos3
featured Werkloosheid

enorme werkloosheid in Twente