VVD wil stoppen met gelden voor ontwikkelingshulp.

Ontwikkelingshulp stoppen.

Natuurlijk hoeft het niet helemaal te stoppen, maar gewoon een beetje. Het heeft tenslotte geen ruk opgeleverd.

Het is maar hoe je het bekijkt en of je een dergelijke conclusie mag trekken.

Er is niet onderzocht wat het zou betekenen als we werkelijk zouden stoppen met het geven van gelden.

Zou dat uit te drukken zijn in slachtoffers, toenemend geweld en uiteindelijk oorlog en revolutie  waar we vervolgens weer moeten ingrijpen?

Dat ontwikkelingsgelden goed moeten worden ingezet is een schot voor open doel (goede tip voor het nederlands elftal). Het zomaar stoppen dan wel zwaar verminderen is iets dat misschien meer negatieve effecten kan hebben en dan we ons beseffen.

Natuurlijk moeten we niet uit angst derde wereldlanden financieren., maar we moeten ook niet uit angst voor recessie de zondebok neerleggen bij de verkeerde.

De recessie is niet veroorzaakt door deze landen, die hebben we al jaren uitgebuit. De werkelijke schuldigen zijn we zelf en voor de rest een gevolg van hebzucht en verkeerde besluiten.

De president zichtbaar bedroefd
Ontslag aangeboden

Ook de ontwikkelingsgelden zullen omlaag moeten, maar dan wel in een normale verhouding. Zoek je geld in het inkrimpen van ambtenarij en het afschaffen van onzin heffingen. Het kwartje van Kok, de enorme bemoeizucht wat betreft drank, gokken zijn zeepbelletjes:

– ga je concentreren op het behoud van werk/wernemers

– stimuleer creativiteit en kleine bedrijfjes

– stimuleer beter onderwijs

– beloon docenten/leraren

Zorg voor goede betaalbare zorg en stimuleer gezond gedrag en probeer mensen niet door middel van enorme verzwaringen in een keurslijf te dwingen.

De VVD moet geoon niet zeuren voordat ze het nieuwe maatpak van Wilders gaat worden, Wilders dopt zijn eigen boontjes wel.

We vonden hem toch al niks
We vonden hem toch al niks

 

Ook het CDA laat zijn ware gezicht zien door  slijmerig mee te lopen met de VVD.

Begrijp me goed, iedereen moet de broekriem aantrekken dus ook ontwikkelingshulp, maar doe niet net alsof je het ei van Columbus hebt gevonden.

Stemden niet alle bankdirecteurtjes die al genoeg in eigen zak stoppen op de VVD?

Niet de gelden moeten stoppen, maar de VVD moet stoppen. Rutten heeft met zijn gedoogconstructie ook niet kunnen brengen wat hij beloofde en waarschijnlijk zal het nog wel eevn duren voordat we hier uit zijn.

Ik ga er vanuit dat Nederland de Portugezen zondag uit de Euro knalt dan komt alles weer goed. Griekenland is er toch ook al uit??

 

 

Previous Post

Politie-agente schopt dronken Let, nep?

Next Post

Laatste kans voor Nederland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.