A2F2FE26-FAC5-452B-9FCB-2275AEF7B87B

Was het een mooie jaarwisseling

Was het een mooie jaarwisseling

Was het een mooie jaarwisseling

Bent u er heelhuids doorheen gekomen? Zonder afgerukte ledematen? Geen ogen beschadigd of vermist (die glazen niet meegerekend)? Uw huisdieren hebben ook geen overlast gehad in de overgang van 2020 naar 2021? Was het een mooie jaarwisseling.

 

Natuurlijk is alles gezond en veilig verlopen! Er was een vuurwerkverbod, het meeste vuurwerk mocht ook niet verhandeld worden, dus geen meer aanbod bij de Spoedeisende Hulpafdelingen van de ziekenhuizen, huisdieren bleven kalm, honden konden ook na twaalven nog rustig uitgelaten worden.

 

Behalve natuurlijk dat er de hele dag hier al onophoudelijk gigantische knallen te horen waren en net na jaarovergang barstte het vuurwerk helemaal los. Veel oorverdovende knallen, pijlen op grote hoogten spatten in alle kleuren uit elkaar. Alles bij elkaar iets minder dan vorig jaar, maar veel scheelde het hier niet.

Groepen mensen op straat die geen mondkapje dragen en nog niet bij benadering weten wat anderhalve meter afstand is, maar kennelijk al bij eerdere jaarwisselingen gehoorschade hebben opgelopen gezien het hoge volume van hun favoriete uit-huis-muziek.

 

Op het nieuws vanochtend weer de nodige meldingen van hulpverleners die met vuurwerk worden bestookt (niet invoelbaar dat mensen met die enorme bommen echt een aanslag plegen op hulpverleners), relletjes op de traditionele plekken, een tot carbidtank omgevormde gierkar die op een brug voor de deur van een hotel ontploft waardoor de ramen eruit springen en een geringer aanbod van vuurwerk (of alcohol) gerelateerd letsel bij de ziekenhuizen. Hoewel minder overlast dan vorig jaar: het blijft beschamend en diep triest dat voor een minderheid dit een mooie jaarwisseling kan zijn.

 

Dus of de Hollandse vuurwerkbranche heeft toch een goede omzet gemaakt dit jaar (wat natuurlijk nooit gepubliceerd kan worden, gezien de steunmaatregelen voor de handelaren), of er is ongezien een enorme tophoeveelheid illegaal vuurwerk ons land binnengesmokkeld. Was het een mooie jaarwisseling.

 

Feit is wel dat elke oproep van premier, burgemeesters, voorzitters van veiligheidsregio’s, politie en zorg kennelijk door heel veel mensen letterlijk en figuurlijk in de wind is geslagen. Wat een schandalig en totaal onverantwoordelijk vertoon van de Hollandse identiteit van nu.

 

En dat terwijl de ziekenhuizen overvol liggen met corona- en andere patiƫnten, veel mensen daardoor op een noodzakelijke ingreep moeten wachten, zorgverleners op hun tandvlees lopen (ook al was het verhoudingsgewijze rustig ten opzichte van eerdere jaren), politie en handhavers het te druk hebben; als ik maar kan feesten zoals ik dat wil! Wat een armoe.

 

En nu maar afwachten of de kerst en jaarwisseling tot een nieuwe besmettingsstijging leidt over enkele weken.

 

Kortom: er was weinig gewisseld ten opzichte van vorig jaar! Was het een mooie jaarwisseling.

auteur:Guus

Previous Post
9DF8E6C3-2B0F-48F5-BD89-8A926C351B77
algemeen Economie featured foute nederlanders Gezondheid Guus spuugt Politiek

Kerstmis en hoe was jouw Kerst

Next Post
CDA partijleider of lijder
algemeen featured Guus spuugt Politiek

CDA partijleider of lijder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.