Wat is de kerk jou waard?

Deze vraag kwam ik levensgroot tegen op verschillende reclameborden op het station. Verbaasd vroeg ik me af wat hier achter zou zitten. De vraag roept in ieder geval wat bij mij op. Het is een goede vraag alleen snap ik niet waarom die gesteld werd op een reclamebord.

Je moet je afvragen of de kerk nog wat waard is. Bedoelen we hier het gebouw of de meer spirituele betekenis van kerk. Is de kerk de boodschap die we de laatste tijd ontvangen wat betreft misbruik en andere vormen van toch wel heftige fraude van onze vertegenwoordigers van God.

Gods huis eerst bezoedeld door verkopers marktkooplui en prostituees. De zweep er over vond hij. Nu zijn zijn eigen boodschappers gevallen voor hun macht en niet die van hem.  De zweep er over zou ik zeggen.

Met mijn hand onder jouw kinderlijke misdienaren gewaad. Je wordt er toch kotsmisselijk van. De vliegende ganzen vliegen niet meer, ze zijn neergestort.

Beschermd door de meute, niet door God.

Wat is de kerk jou waard …ik mis de echo en galm van het gebouw waar ik niks heb geleerd.  Ik heb vrees voor de beroepsmensen die we nog niet hebben gepakt, De psychologen, de maatschappelijk werkers, hun eigen frustratie als projectielen geprojecteerd op hun gewillige clienten. Ik weet het, het is een open deur die ik intrap en dat is dus al erg zat. De deur werd niet open gedaan, ze bleef dicht totdat de slachtoffers opstonden om te ontdekken dat de meeste daden verjaard waren. De mensen waren verjaard, hun lichaam was misbruikt maar men vond het allemaal niet nodig meer. Als we het niet meer weten dan wordt het men.

Ik moet stoppen met het over 1 kam scheren van verschillende beroepsgroepen. Ik vind dat helemaal gesneden en wel drie keer niks.

De kerk wil geld van u van mij en van de slachtoffers.

U bepaalt en u geeft.

Wat is de waarheid jou waard?

Previous Post

20/06/09 opendeurdag schilderkunst academie Gent

Next Post

Verleiden op internet – seminar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.