Werkloosheid onder allochtone jongeren groeit fors

Werkloosheid onder allochtone jongeren groeit fors

link je link
werkloze jongeren

 

Wat is er mis met de allochtoon? Waarom vinden ze geen baantje. Vragen die we ons wel moeten stellen omdat ook deze jongeren zorgen voor het wel of niet slagen van de economie.

De jongeren met buitenlandse ouders blijkt minder goed  te scoren dan “onze ” jongens en meisjes.

Het niveau ligt vaak een stukje lager en dan vooral bij de jongens. De meiden lijken het wat beter te doen.

Veel allochtone jongeren spreken nog steeds geen goed Nederlands en blijven ook onder elkaar vaak nog hun moederstaal gebruiken of spreken een verbasterde vorm van Nederlands.

Onder de Marokkaanse jongeren komt dat best vaak voor en  is vaak overgenomen van de rapzangers.

Deze verbastering werkt niet erg in het voordeel bij sollicitaties omdat het lijkt alsof deze jongeren het Nederlands echt niet beheersen.

De recessie help niet echt mee en deze toch al kansarme jongeren worden alleen nog maar kansarmer.

Het toverwoord blijft toch scholing en meer integreren om je kansen te vergroten.

De slechte positie van deze jongeren speelt in de kaart van die mensen die toch al geen goed woord over hebben voor alles wat niet oorspronkelijk uit Nederland komt.

De grootste problemen hebben vooral de Marokkaanse jongens die lijken zich echt niet te beseffen hoe belangrijk hun positie is in onze maatschappij. Vooral in de probleemwijken is het aantal werklozen erg groot. In deze wijken kun je ook spreken van een grote desinteresse voor school en voor leren in het algemeen. Ze lijken de boot te missen en belanden in criminaliteit en of blijven werkeloos.

De probleemwijken moeten beter aangepakt worden. Alle jongeren moeten de kans krijgen zich volledig te ontwikkelen. Normbesef speelt een grote rol om te komen tot leren en studeren. Opleidingen dienen zich beter te richten juist ook op deze jongeren. De kosten die gepaard gaan met de problematieken zijn erg hoog dus elke winst die je kan behalen in de strijd tegen werkloosheid bij deze jongeren is elke cent waard.

Optreden tegen allochtone jongeren die zich structureel misdragen moet ook zeker meer en doeltreffender gebeuren, maar biedt ze daarnaast ook kansen.

 

 

 

 

Tags: , ,
Previous Post

CDA kiest voor het midden

Next Post

De BH blijkt ouder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.