B8D1255D-9E45-4BA3-A781-668F71DDE0FC

Wilders: Gek

Wilders: Gek

Wilders: Gek

 

Wie is er nu gek? De heer Wilders (PVV) of de heer Klaver (GroenLinks) tegen wie hij dat zei? Het maakt niet veel uit. De heer Wilders roept wel vaker ongepaste dingen en is daarvoor ook veroordeeld. Tot zover niks nieuws.

Intussen is wel de tijdgeest veranderd en hij voelde niet goed aan dat zijn ongepaste uitspraken nu niet meer zo makkelijk geaccepteerd worden. Hij wilde – zoals gebruikelijk – als slachtoffer de aandacht en deed dat nu door zich levensbedreigd te voelen door mevrouw Soumaya Sahla.

Kort de aanleiding: mevrouw Soumaya Sahla was eerder lid van de terroristische Hofstadgroep, waar ook de heer Mohammed B. lid van was, de moordenaar van de heer Theo van Gogh (2004). Nu is zij, als VVD-lid, deradicaliseringsadviseur binnen de partij en leidt zij VVD-gespreksgroepen over (anti-)terrorisme en (dé-)radicalisering. In 2014 is zij tot drie jaar veroordeeld en heeft zij haar straf uitgezeten en afstand genomen van haar verleden.

Ook al had dit totaal niets te maken met het debat over de regeringsverklaring, voor de heer Wilders natuurlijk weer een uitgelezen gelegenheid om de schijnwerpers op zich te richten.

En de VVD wist het even niet en na diep nadenken nam deze partij afstand van mevrouw Sahla. Uiteraard wisten zij wie zij in huis haalden als de toenmalige vertrouweling van de heer Frits Bolkestein (bekend oud-politicus van de VVD). Toch werden zij overvallen door de aantijgingen van de heer Wilders. Flauw dat zij niet bij hun eigen keuze bleven en daarmee mevrouw Sahla niet ondersteunden. Dat heet zeker flexibel zijn in de politiek. Haar eerst steunen en bij een beetje tegenwind haar laten vallen als een hele lading bakstenen om de heer Wilders tegemoet te komen. Dat stimuleert de deradicalisering.

Net als de kritiek van de heer Wilders is hun afstand nemen volledig onterecht. Mevrouw Sahla is veroordeeld, heeft haar straf uitgezeten en is duidelijk een andere richting ingeslagen of bekeerd tot het goede, als je het zo mag noemen. Van bedreiging aan het adres van de PVV-leider is totaal geen sprake. Maar hij gaat uit van eens een dief, altijd een dief. Dat geldt natuurlijk wel voor de heer Wilders zelf. Hij zal zich altijd blijven verzetten tegen en altijd blijven schelden op de Islam, moslims in het algemeen en Marokkanen in het bijzonder. Ook met veroordelingen maakt hij zijn haatdragende uitspraken echt niet ‘minder, minder…’.

Opvallend is dat de heer Wilders de rechtspraak niks vindt als het om hemzelf gaat, maar bij anderen is het uiteraard goed. Hoe selectief!

En de Tweede Kamer is onderdeel van een nepparlement, maar hij erkent het wel als hij er lekker tekeer kan gaan tegen andere politieke partijen of zijn dosis eigenliefde kan vergroten. Zijn Partij voor de Vrijheid is er alleen voor zíjn vrijheid, niet voor zijn kiezers die niets in te brengen hebben, en partijleden bestaan er niet in zijn autocratische democratie. Zijn vrijheid gaat dus alleen ten koste van anderen.

Toch heeft deze ondemocratische haatzaaiende opruier het weer voor elkaar: erkenning voor zijn onbehouwen gedrag, ook in de politiek. Wanneer zullen de andere politieke partijen de samenwerking met hem en zijn partij opzeggen en hem volkomen links laten liggen? Kunt u het zich voorstellen? De heer Wilders die links wordt gelegd?

 

auteur: Guus

 

Previous Post
43B31D38-C039-489B-9D71-644DF52C6BED
algemeen De Biechtstoel featured foute nederlanders Gezondheid Guus spuugt Uncategorized

Wat een kanjer van een wens

Next Post
Lang leve de olympische spelen
algemeen Economie featured foute buitenlanders foute nederlanders Guus spuugt Politiek Uncategorized

Leve de Olympische spelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.