Wilderstuigje

Wilderstuigje

Wilderstuigje

 

Het had ook te lang geduurd dat de heer Wilders niet in het nieuws was geweest. En in positieve zin komt hij niet in de media, dus – voorspelbaar – moest het weer in negatieve zin, of als slachtoffer. Dit keer slachtoffer van de media.

 

Wat is er aan de hand? De heer Dion Graus, Tweede Kamerlid van de PVV, houdt van dieren, maar gezien ook weer de recente beschuldigingen, houdt hij nog meer van vrouwen.

Naar aanleiding van de beschuldigingen van zijn ex-vrouw dat zij sex moest hebben met de beveiligers van de heer Graus en dat dat ook in het Tweede Kamer-gebouw zou hebben plaats gevonden, had toenmalig Tweede Kamer-voorzitter mevrouw Arib met de heer Graus de informele afspraak gemaakt dat hij alleen beperkt toegang had in de Tweede Kamer (o.a. voor stemmingen). Eerst zou hij zijn fouten moeten erkennen en in therapie moeten, alvorens weer volledig welkom te zijn in het Tweede Kamergebouw. En hij hield zich daaraan (dus geen smaadproces wegens onbewijsbare beschuldigingen!), tot er een nieuwe Kamervoorzitter aantrad. Hoewel mevrouw Arib buiten haar formele boekje ging, heeft ze wel een goede en effectieve actie ondernomen.

Nu de heer Wilders. Hij twitterde ‘Journalisten zijn – uitzonderingen daargelaten – gewoon tuig van de richel’. De journalistenvakbond NVJ heeft aangegeven dat, vanaf deze Wilders-tweet, collega’s doodsbedreigingen ontvangen. Uiteraard legt de heer Wilders deze link niet, dat zou namelijk betekenen dat hij verantwoordelijkheid zou nemen voor zijn uitspraken en dat gaat hij nooit doen. De NVJ wil met de heer Wilders in gesprek. Hijzelf weigert elk commentaar, dus ook het waarom van zijn tweet.

Achtergrond van deze tweet zou het artikel kunnen zijn in NRC over seksuele escapades van de heer Dion Graus. Naast dat de heer Wilders geen enkele actie wil ondernemen om tot waarheidsvinding in deze kwestie te komen, wordt hij in het NRC ook benoemd als niet erg betrouwbaar. Uit whatsapp-verkeer tussen zijn ex-vrouw en de heer Graus blijkt namelijk dat zij één en ander aan haar werkgever de heer Wilders meldt, maar onder strikte vertrouwelijkheid, hetgeen de heer Wilders garandeert, waarna hij haar informatie direct naar de heer Graus doorspeelt. Over vertrouwelijkheid en verantwoordelijkheid heeft de heer Wilders, zoals we natuurlijk al langer weten, nog heel veel te leren.

De heer Wilders wil dus niets doen met ongewenste intimiteiten en dat houdt hij vol.

De mainstreammedia van De Telegraaf tot NRC waarschuwen dat de heer Wilders met zijn richeltuig-tweet ruimte geeft aan (extra) agressie tegen journalisten. Acht op de tien journalisten is al wel eens bedreigd en dat is niet niks. De pers legt wel een verband tussen deze tuig-uitspraak en deze agressie, maar de heer Wilders natuurlijk niet.

Maar als die invloed er niet zou zijn, kan de heer Wilders dan verklaren hoe zijn uitspraken tot zoveel stemmen op de PVV leidden? En dat hij 873.000 volgers op twitter heeft? Dat vrouwen met hoofddoeken en boerka’s lastig worden gevallen sinds de aanname van zijn boerka-wet (met dank aan de andere politieke partijen van Rutte I tot en met III)?

Is het de heer Wilders ook opgevallen dat, bij de treinkapingen door Molukkers, opeens alle Indische mensen voor de meeste Nederlanders als Molukkers werden gezien en negatief werden bejegend? En dat toen bekend werd dat de corona-crisis begon in China opeens heel veel Chinezen in Nederland lastig werden gevallen?

Maar belangrijker nog: hoe verklaart de heer Wilders dat uitspraken geen invloed zouden hebben als hij al jaren lang niet zonder beveiligers kan leven?

Uw opruiende tweets en uitspraken, geachte heer Wilders, missen hun invloed niet en blijken mensen te legitimeren in hun agressie, dus wees voorzichtig met uw ‘vrije meningsuiting’!

 

 

auteur Guus

Previous Post
Swiebertje van Lienden
algemeen Economie featured foute nederlanders Guus spuugt

Swiebert(je) van Lienden

Next Post
D9BE95B4-539B-4353-BC28-72E181D0B2CF
algemeen Economie featured foute nederlanders Gezondheid Guus spuugt Politiek

Nieuwe wet dieren