Wordt niet oud dat scheelt veel geld.

Wordt niet oud dat scheelt veel geld

Een kort leven lijkt de oplossing voor een langlopende crisis.

De mens kent een korte productieve periode en alles daar omheen kost geld.

Natuurlijk een absurde theorie, maar soms lijkt het wel alsof in een crisis fragmentarisch wordt geredeneerd oftewel we lullen onze absurde gedachten weer recht.  In je productieve tijd dien je alles te geven van je vermogen om te werken en om ook zoveel mogelijk uit te geven.

Heb je geen geld om uit te geven? Had je een baan, dan werd je een riante lening toegeworpen. Daarna elke maand netjes aflossen.

Ik weet nog goed dat ik een keer wat extra geld nodig had. Ik had nog nooit geleend, wel had ik een hypotheek die ik netjes elke maand weer betaalde. Ik belde een geldleverancier en die zei dat hij nog even een controle moest uitvoeren bij het BKR.

Ik kon gewoon aan de lijn blijven. Duurde inderdaad maar kort. Ik kreeg de vriendelijke man weer aan de lijn die me helaas moest teleurstellen.

Ik kon geen lening krijgen. Waarom niet, was mijn vraag. Er zijn geen gegevens bij ons bekend, u heeft geen historie.

Kort samengevat geen nieuws is slecht nieuws. Het had niks met mijn inkomen te maken.

De mensen die zich in het zweet hebben gewerkt hebben trouw hun pensioen afdracht gedaan. Niet wetend dat er met hun geld belegd en gespeculeerd werd. De doorsnee hardwerkende mens had absoluut geen idee dat hun ingelegd geld zou kunnen oplossen.

Mede dankzij het beleggen en speculeren waren de pensioenen op dat niveau gekomen. Uw pensioen Vast en Zeker.

Zekerheden bestaan niet bij pensioenfondsen, verzekeraars en banken.

Leef kort, wordt niet te oud, krijg geen aids, rook niet, wordt niet te dik. Dat zijn de boodschappen die je steeds meer hoort omdat de kosten van zorg en onderhoud te duur worden. Elitair oud worden is natuurlijk altijd mogelijk.

Kun je je verzekeren tegen oud worden? Op zich al een lastige zin en niet geschikt voor een commercial.

link je link
je sterfgraf ook op linkelinks

Ik betaal mijn verzekering om langer te leven, beter te leven. Kwaliteit van leven wordt telkens meer bepaald door mensen met een verkeerd pak aan. De maatschappij creeert tweespalt tussen oud en jong.

Ik betaal mijn verzekering om niet lang te leven een echt Zwitserleven gevoel zou ik zeggen.

Laten we niet wachten op politici, want die wachten zelf ook.

Dat we minder kunnen komt omdat we minder hebben. We hebben wel minder zekerheden en meer zorgen en we krijgen toch echt signalen dat we nog meer moeten inleveren.

Investeren in jongeren betekent niet dat je de ouderen in de kou moet laten staan en het omgekeerde mag ook zeker niet gebeuren. iedere jongere heeft of had ook een oudere die heeft gezorgd voor zijn of haar toekomst.

Nog even en ik stem CDA

 

Previous Post

Kunduz Nutdun, not done

Next Post

Ontslag in Donut King

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.