Seksueel_misbruik.JPG

Zero tolerance voor geile geestelijken

Zero tolerance voor geile geestelijken

De Paus heeft zich openlijk uitgesproken over seksueel misbruik door geestelijken.

Natuurlijk helemaal goed, alleen heeft de kerk , het Vaticaan er wel heel lang over gedaan om hier te komen.

Misbruik door geestelijken is nog ouder dan de weg naar Rome en nog veel ouder dan deze sympathieke Paus.

In elk vakgebied lopen randdebielen, zo ook binnen deze beroepsgroep en laat het wel helder zijn, we zien nog niet eens de helft  van de gevallen.

Halsstarrig houdt de kerk en dus ook de Paus zich vast aan een celibatair leven. Niks mis mee als je daar mee kan omgaan.

Er zijn collega’s van Hem die deze gelofte, belofte zien als zelfkastijding waar af en toe een gluiperige beloning in het vooruitzicht ligt.

Door de tegenstellingen in goed en kwaad is de perversheid een geduchte medespeler in het spel van macht en onderwerping.

 

Maar goed, daar hebben al de slachtoffertjes natuurlijk geen boodschap aan evenmin nu het lijkt alsof de “Vatikraan” een beetje is opengedraaid.

Slachtoffer zijn van seksueel misbruik is niet tof.

Net als badmeesters en sociale therapeuten, tandartsen, doktoren, schrijvers, linkelinkers, buurvrouwen, ooms, tantes, agenten, piloten, stewards zullen we ze allemaal in de gaten moeten houden.

Het wordt niet getolereerd, nu niet en volgens mij in het verleden ook niet.

Laten we er maar geen doekjes om binden. Seksueel misbruik gebeurd voortdurend. Over de hele wereld zijn kleine kinderen overgeleverd aan waanzinnigen die denken dat ze “lief” zijn.

Dat de Paus heeft gesproken met slachtoffers van seksueel misbruik lijkt een goede stap. Niet een stap in het oplossen, maar een stap in de erkenning.

Tags: , , , ,
Previous Post
Kate.JPG
algemeen artikelen featured foute nederlanders

Katebil of bilkate

Next Post
Comazuipers.JPG
algemeen featured

Comazuipers wijzen weg naar nog meer bezuinigingen