werkeloos

zorg en armoede

zorg en armoede

We hadden altijd al zorg en ook armoede, alleen lijkt er geen einde aan te komen.

Het kabinet lijkt in paniek terwijl mensen die het ” weten” denken dat het anders moet. Nog strakker houdt de Nederlander de hand op de knip.

Pensioenen worden gekort en dat maakt ons gevoel van positief denken tot iets wat al heel ver achter ons ligt. De angst zit er goed in en die haal je er dus zeker niet uit met nog meer bezuinigingen. Het consumenten vertrouwen daalt naar een dieptepunt. Wel is de vraag, waarom zouden we nu weer moeten uitgeven terwijl we het schijnbaar niet nodig hebben?

We zijn schijnbaar goed in staat om met minder te doen. Lullig voor de middenstand, maar een beetje meer bewuste aanschaffen is toch eigenlijk wat we willen?

Wat zou er gebeuren al we gewoon een paar dagen niet gaan tanken. Ik geef u op een blaadje dat binnen een paar dagen de benzineprijs flink zal dalen. Lullig voor de benzine-verkoper? Misschien, maar na een tijdje went dat wel weer. De klanten zijn weer vriendelijker, geven misschien wel weer eens een fooitje.

DE politiek verwacht iets van de consument wat niet te doen is.

De boodschap voor Nederland lijkt te zijn: ” U zult telkens minder geld hebben, maar blijf in godsnaam veel uitgeven” . Louter onderschatting van de gemiddelde intelligentie van de burger.

Het wordt tijd dat de burger weer de touwtjes in handen krijgt, want die weten het veel beter dan al die politici en wetenschappers bijelkaar. Je kunt de thermometer niet in de hele  bevolking duwen anders zouden ze in Den Haag eindelijk eens beseffen dat ze verkeerd bezig zijn. Het gaat niet om consument vertrouwen, maar om het laten zien van vertrouwen vanuit de politiek naar die zelfde consument.

Meer over armoede leest u in onderstaande links.

 

Velsense politiek actief voor zorg en armoede
SP-afdeling Velsen houdt maandag 25 februari in zalencentrum Velserduin in IJmuiden een avond over de bestaanszekerheid. Volgens die partij moeten veel mensen daarvoor vrezen als gevolg van het beleid van kabinet Rutte II. De avond begint om 20 uur …
Read more on Haarlems Dagblad

 

Financieel analfabetisme kan leiden tot armoede, ongelukken en zelfs drama’s
Het was druk, donderdag in het Egmontpaleis. De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) organiseerde er de eerste nationale conferentie over financiële vorming. De media waren present en dat is niet zo evident. Gewoonlijk krijgt een …
Read more on De Morgen

Tags: , , , , , , ,
Previous Post
pil op nachtkastje
algemeen featured Politiek

Ontzorgpil niet in pakket

Next Post

Weg met uw tanden