Google+

Mark Rutte tegen dikke ik

MARK RUTTE TEGEN DIKKE IK (deel 1):

 De heer Mark Rutte heeft zich op 29 mei 2015 op het VVD-congres uitgesproken tegen het grote ´DIKKE IK´, door hem ook genoemd: hufterigheid en egoïsme.

 

Hij ergert zich aan mensen die roepen ‘ik moet nog tien jaar’, want dat gaat in tegen onze waarden, is energietrekkend. Letterlijk: Dan denk ik ga dan een andere baan zoeken waar je wel energie van krijgt.

 

Leuk van de heer Rutte. Hij heeft het hier dus over DIKKE vijftigplussers, die niet of nauwelijks meer worden aangenomen, als zij al iets horen op een met veel inspanningen in elkaar gezette sollicitatiebrief. Ook heeft de heer Rutte het over mensen die op het werk op zijn zachtst gezegd ‘niet lekker zitten’. Denk dan aan slechte leidinggevenden, nare collega’s, pesten, vernederingen en geen leuk werk. Die mensen zijn inkomensafhankelijk, met de nadruk op ‘afhankelijk’ van hun werkgever, leiding, collega’s, dus baan. Het vinden van een andere baan is dus al moeilijk, maar dan een tijdelijke aanstelling te krijgen die niet meer omgezet gaat worden naar een vaste baan is voor de 50+-groep waar op gedoeld wordt, een levensgroot risico (en dan mag je van de heer Rutte niet eens direct een ww-uitkering aanvragen?!).

 

Grappig dat de heer Rutte even verder zegt: hoeveel politici staan er niet inmiddels buiten de samenleving. Geachte heer Rutte, ik weet er minstens ééntje: U!

 

Hoe noemde Jesse Klaver dat ook al weer tegen die AbnAmro-commissaris? O ja, ik vraag mij af in welk universum u leeft???

 

Ruttes lust

Ruttes lust

We zijn nog niet klaar met Rutte, dus kom terug!