spion

Spionnen meteen het land uitzetten

Spionnen meteen het land uitzetten

Spionnen meteen het land uitzetten. Wat zonde en wat een enorme teleurstelling. Breed uitgemeten moeten we zien hoe onze geheime dienst een paar Russen heeft “uitgekleed”  toen ze bezig waren te hacken. Niet zomaar een paar Russen, nee echte spionnen.

Wel raar dacht ik toen ik het nieuws hoorde dat ze vrijwel meteen op het vliegtuig gezet waren naar Rusland.

Raar toch? Deze Russen zijn gewoon in overtreding dus aanhouden die hap.

De mensen die moesten verklaren waarom ze uitgeleverd waren bakten er geen cake van. Vage boodschappen over diplomaten status en dat het een spionnen onderzoek was.

Ik vraag me af wat de russen hadden gedaan als zij een paar Nederlandse spionnen hadden betrapt. Er is maar weinig fantasie voor nodig om een scenario te bedenken maar die ene…. Die waar de Russen de plattelands spionnen op het vliegtuig zouden zetten naar Nederland? Nou, echt niet.

 

Schijnbaar kost het jaren om een illegale vluchteling het land uit te krijgen, maar een spion met zichtbaar bewijs bij zich wordt in no-time naar Schiphol gebracht.

We hebben al jaren gezeur met de Russen over de ramp MH17, elke keer worden we als leugenaar uitgemaakt en nu bevestigen we dat we echt geen vuist durven te maken.

Op het vragenuurtje van Rutte werd voor mij duidelijk dat hij er zelf ook niks van snapte. Hij mompelde een beetje over een spionnen actie en geen opsporingsactie.

Ja, we hebben nu beslag kunnen leggen op hun spulletjes. Op de vraag of als we ze hadden vastgezet we niet beslag hadden kunnen leggen bleef hij uitermate vaag, “tja je weet het nooit”.  Spionnen meteen het land uitzetten

Nou, we zullen het ook nooit weten. de Russen zullen in alle toonaarden ontkennen. Wellicht zullen ze zelfs het direct uitwijzen zien als het toegeven van het toneelspel.

We kregen trouwens ook nog te zien hoe de spionnen werden begeleid naar het vliegtuig. Hello Goodbye.

Previous Post
dividend2
algemeen featured Guus spuugt Politiek

Unilever blijft in Engeland

Next Post
afghaan
algemeen featured Politiek

Welke straf voor Afghaan