Plasterk3.JPG

Digitale overheid wil digitale bevolking

Digitale overheid wil digitale bevolking

Als het aan Plasterk ligt dan gaan we alle ambtenaren er uit gooien en in de plaats daarvan gaan we alle administratieve processen zoveel mogelijk digitaliseren.
Veel nutteloze handelingen worden nu elke dag door ambtenaren uitgevoerd, vaak worden gegevens gevraagd die de overheid allang ergens in een dossier heeft staan. Lees voor dossier vaak ook digitale opslag.
Veel bevolkingszaken zijn niet digitaal op elkaar afgestemd zodat de klant, lees u, vaak weer dezelfde informatie moet indienen.
Geweldig goed dat we daar weer miljoenen kunnen besparen minder goed dat dat gigantisch veel werklozen gaat opleven.
Op zich geen probleem omdat waarschijnlijk de nieuwe digitale “Klerk” dat in een wip kan verwerken. De meeste van deze werklozen stonden gezien hun status als ambtenaar toch al in een digitaal bestandje.
Wat meer zorgen baart is het schijnbare gemak waarmee we ons vertrouwen ( moeten) leggen in een krakkemikkig beveiligde  App. Nederland loopt qua beveiliging en zeker ook in financiering en investering in dergelijke systemen gigantisch achter. In deze tijden van crisis zie je dat juist de overheid bezuinigd op haar onderhoud van software en beveiliging.
Vaak worden ook dure projecten op ICT gebied gestart die later telkens duurder werden en niet goed doordacht waren zodat ook andere werkomgevingen gebruik konden maken van deze systemen. Bypasses werden geïmplementeerd die vaak ten koste gingen en gaan van de performance en de betrouwbaarheid.
Kort gezegd de digitale omgeving die momenteel beschikbaar is, is net zo onbetrouwbaar en uiteindelijk bijna net zo duur als zijn mannelijke equivalent.
Plassterk heeft een punt, maar zal er nog veel plasjes overheen moeten doen. Tja en dat is digitaal nog steeds onmogelijk.
Tags: , , , , ,
Previous Post
Hoogtevrees.JPG
algemeen featured foute buitenlanders

man met hoogtevrees verbetert hoogterecord

Next Post
Na_de_chinees_aan_de_race.JPG
Dieet featured Gezondheid

Na de Chinees aan de race

Comments

  • Britta
  • mei 26, 2013
  Beantwoorden

  Als het goed is moet je met je (ook al zo goed beveiligde) DigiD inloggen. Dat kan nu al bij de belastingdienst en bij het UWV. Ik vind het best makkelijk dat je zo met één muisklik je zaken kunt regelen.

  • retsiem
  • mei 26, 2013
  Beantwoorden

  Je zegt het zelf al, goed beveiligde DigiD…….

  • Britta
  • mei 26, 2013
  Beantwoorden

  Als ze het beter zouden beveiligen, was het best handig. Is het nu al, alleen kunnen cybercrimineeltjes leuk meekijken, dat is minder.

  • retsiem
  • mei 26, 2013
  Beantwoorden

  Zijn zat voorbeelden, denk maar aan ING en verschillende andere banken. Vooralsnog zijn ze nog lang niet in -control.

  • John
  • mei 26, 2013
  Beantwoorden

  Wat moeten al de oudjes die nog nooit een computer hebben gezien. Plasterk moet een plasje over zijn eigen kop doen. Mag ook een digitaal plasje zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.