Wat_zegt_u.JPG

huisarts blijkt uitstervend ras

Huisarts blijkt uitstervend ras.

Mijn arts die bij mijn consult in slaap valt. Tis geen grapje. Ik zat net met diepe schaamte te vertellen aangaande het paniekbultje op mijn zak, toen ik een luid gesnurk hoorde.
Deze bevinding werd verder gestaafd door de alarmerende cijfers van het cbs.
De verzorging gaat naar de knoppen. De meeste grijsaards bevinden zich in deze groepen. De zorg is in handen van mensen die bijna zelf zorg behoeven. Waarom is dit nu zo? Psychotherapeuten, pschychiaters en dus ook huisartsen en tandartsen. In mindere mate geldt het voor verloskundigen. Lijkt voor de hand te liggen dat mensen met een trilhandje niet echt gewenst zijn bij een geboorte. Ja, ja , maar hoe moet dat dan met de tandarts. Ik ben zelf niet echt een trouwe tandartsganger, maar ik heb de assistente oud en dik zien worden. Inmiddels heb ik al drie tandartsen versleten en zit ik nu opgescheept met een Roemeense die haar diploma’s onvertaald op de muur heeft gespijkerd. Ik struikel over de niet opgeruimde oude vullingen en regelmatig valt er een instrument uit haar trillerige handen. De mondhygieniste beweert dat het bloedend tandvlees tijdens haar behandeling komt door het te hard poetsen van het tandvlees. Ik heb mijn twijfels, maar durf er niets tegen in te brengen. Na mijn behandeling blijkt de computer niet te werken. De machine die nog onder dos werkt en een dbase 3 kaartenbak blijkt een losse kabel te hebben naar het inbelmodem. Met een zakdoek in mijn mond zorg ik dat het kabeltje weer op zijn plaats zit en ontvang ik van de matrixprinter een a4 tje met 3 regels voor mijn nieuwe afspraak.
Laat me helder zijn, oud zijn betekent niet incompetent. Incompetent ben ik zelf en de huisarts die tegenover me zit reutelt gezellig door. De wachtkamer vol en ik zit al dik in het tweede consult. Ik probeer de dokter voorzichtig wakker te maken. Hij kijkt me aan en zegt….. Hmmmm dat is interessant.
Het CBS zal u verder op de hoogte brengen van de zorgelijke toestand in de zorg.
Dit zijn de hoogtepunten:
De meeste oudjes zitten bij de psychotherapeuten
De GZ psychologen kunnen er ook wat van.
Vlak daarna de tandartsen.
Op gepaste afstand de huisartsen.
Zie hier onder een quote van het CBS
Een vergelijking met andere bedrijfstakken kan alleen gemaakt worden voor werkzame personen met een baan van 12 uur of meer en voor een kleine afbakening van de sector zorg. Uit die vergelijking blijkt dat het aandeel werkzame 55-plussers in de zorg tussen 2001 en 2011 meer dan verdubbeld is, van 6,6 procent naar 15,6 procent.
Wellicht dat er weinig jong aanwas is of dat de meeste jongeren weg zijn gegaan of ontslagen volgens het principe ” het laatste binnen het eerste er uit”.
Indien dit zo doorgaat zijn we over een aantal jaren verlost van al die verzorgers, maar zijn we zelf ook al veel ouder.
Ik geef de dokter een hand en bedank hem voor de medicijnen voor mijn hardnekkige keelpijn.
 
Tags: , , ,
Previous Post
Zwarte_piet_wie_kent_hem_niet.JPG
algemeen Politiek

zwarte Piet zo zie je me , zo zie je me niet

Next Post
Visanus.JPG
featured Gezondheid

inktvisring is vaak een sterretje van varken, broodje aap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.