Google+

But nieuws uit Utrecht

RTV Utrecht

RTV Utrecht - regionieuws

UTRECHT - De Eredivisie CV komt op zijn vroegst dinsdag met een verklaring over het vervolg van de eredivisie. Dan praat de koepelorganisatie van de clubs uit de eredivisie met de KNVB en vertegenwoordigers van de clubs. "Op 7 april praten we verder over de scenario's. Daarna kunnen we een goede afweging maken", zegt Mattijs Manders, directeur van de Eredivisie CV.

FC Utrecht-directeur Thijs Otto van Es zei deze week dat hij hoopt dat de clubs tot een gezamelijk standpunt zouden komen, maar de afgelopen dagen werd duidelijk dat dat niet lukt. Ajax liet woensdag via directeur Marc Overmars al weten het beter te vinden dat de competitie niet meer wordt hervat. PSV en AZ sloten zich daar donderdag bij aan. Eerder hadden ook PEC Zwolle en Fortuna Sittard al gepleit voor het per direct stopzetten van de competitie.

UEFA DREIGT MET SANCTIES
De UEFA spreekt zich uit tegen het voortijdig beëindigen van de nationale voetbalcompetities. Volgens de Belgische tv-zender Sporza heeft de Europese voetbalbond een mail gestuurd naar de diverse bonden waarin niet alleen wordt opgeroepen het seizoen indien mogelijk af te maken, maar ook sprake is van mogelijke sancties. Zo kan deelname aan de Europese toernooien mogelijk worden verboden.

"Op 17 maart is in overleg met alle Europese clubs en competities beslist dat al het mogelijke gedaan moet worden om nationale en Europese competities te beëindigen zoals het hoort", stelt de UEFA. "Deelname aan een UEFA-competitie wordt bepaald door sportieve resultaten aan het einde van een volledige nationale competitie. Wanneer een competitie stopgezet wordt, zullen we bekijken of aan die voorwaarde wel voldaan is."

Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.

Posted: April 3, 2020, 7:29 am
PROVINCIE UTRECHT - Voor de fitnessfreaks maken Bas Agterberg en Michael Kooistra de serie Utrecht Vitaal. De mannen zijn eigenaar van sportschool Mindset Studios in De Meern, maar gebruiken nu hun huiskamer voor hun workouts. Beginner of gevorderd? Drie keer per week zetten we een workout van de boys online en jij kunt meedoen! Vandaag deel 6 in de serie![YouTube:https://youtu.be/_ih8b5XtkR0]

Heb je nog energie over? De eerdere workouts vind je hier, hier, hier, hier en hier!

Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.

Posted: April 3, 2020, 4:00 am

Viewing page 1 of 25|Next Page