8A688D61-FFCC-41AB-841F-9185631C10B1

But nieuws uit Utrecht

RTV Utrecht

RTV Utrecht - regionieuws

DE RONDE VENEN - Een fietser die vrijdag gewond raakte bij een ongeluk op de Mijdrechtse Dwarsweg in Vinkeveen is aan zijn verwondingen overleden. Dat laat de politie weten.

De man kwam rond 17.20 uur ten val toen hij een groepje fietsers inhaalde. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd en werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Zaterdag is de Vinkevener overleden aan zijn verwondingen.

Politiewoordvoerder Maren Wonder laat aan lokale media weten dat het om een noodlottig ongeluk gaat. Van schuld is geen sprake. Daarom doet de politie ook geen onderzoek.

Posted: January 25, 2021, 2:08 pm
UTRECHT - Een veel te zware betonwagen heeft mogelijk de historische werfkelders aan de Nieuwegracht in Utrecht beschadigd. De gemeente onderzoekt of er inderdaad schade is ontstaan en of het verantwoordelijke bedrijf een boete opgelegd kan worden.

De betonmixer is van de Goudse Betonmortel Centrale (GBC) en had volgens de gemeente een ontheffing om in de binnenstad te rijden. De chauffeur zou zich alleen niet aan de voorgeschreven route hebben gehouden. Sommige wegen in de binnenstad zijn verboden terrein voor zwaar beladen wagens om de kwetsbare kademuren en werven te beschermen.

Het bedrijf heeft de gemeente laten weten dat de instructies helder waren, maar dat de chauffeur op 8 januari verkeerd reed en daardoor op de Nieuwegracht terecht kwam. Vervolgens reed hij via Pausdam, tegen de richting in over de Trans en het Domplein naar de kruising Voetiusstraat/Achter de Dom. GBC heeft excuses aangeboden.

De gemeente roept bewoners op een melding te doen als ze denken dat er op 8 januari schade is ontstaan door de betonwagen. In dat geval wordt geprobeerd de schade te verhalen op GBC. De gemeente kon nog niet zeggen of er al bewoners zijn die zich hebben gemeld.

Posted: January 25, 2021, 1:03 pm

Viewing page 1 of 19|Next Page

 

Tags: , ,
Previous Post
28F6D2DF-C938-4E2D-BF24-9E98285D5D86
algemeen Economie featured foute buitenlanders Gezondheid Guus spuugt

Wat doen we met China

Next Post
2CA12078-AE6B-42A0-A138-9847F8AEA1F5
algemeen Armoede De Biechtstoel featured foute nederlanders Politiek Rets kletst

Asschers kop moet er af boter op mijn hoofd