A1763F6F-0D44-434B-B174-E5EB0046E0F0

Corona fake just to bake

Corona fake just to bake

 

Corona fake just to bake.
Wat is er fake aan corona vraag ik mij vertwijfeld af? De mensen die corona ontkennen moeten wel een andere  ziekte hebben. Helaas is het niet zo makkelijk, het is geen duel of de aarde nou plat is of rond.

Het gaat dieper dan dat en past wat mij betreft in het geheel van onzekerheid die ons allen raakt. Onzekerheid geeft twijfel aan, zeker als de onzekerheid niet gezamenlijk wordt gedragen ontpoppen zich verschillen werkelijkheden om de onzekerheden te concretiseren en te bestrijden.

In een groot aantal gevallen leidt dat tot ontkenning en het vermoeden van samenzwering. Vermoeden kan  omslaan in “gelijk” hebben. Alle nieuwe mediavormen helpen niet echt mee omdat de hele dag mensen worden geconfronteerd met allemaal verschillende waarheden en verwarheden.

Ik en wellicht ook u zitten daar midden in. Of u nou van de ene of de andere waarheid bent u moet er wat mee doen. Ik moet het er met mijn kinderen over hebben. Ik moet mijn schoonvader overtuigen, of juist niet. Bij sommigen moet je het er bijna “inslaan”, zonder dat het schijnbaar enig succes heeft. Corona fake just to bake..

Wie heeft er gelijk?

Een eenvoudige vraag met een eenvoudig antwoord. IK HEB GELIJK.

Ik heb gelijk omdat ik dat nou eenmaal vind. Ik kan het staven met academische studies en onderzoeken. Mijn zogenaamde tegenstanders blijken over nog veel meer bewijsmateriaal te beschikken. Geeft niet, omdat ik die meestal weer kan weerleggen met statistieken die mijn mening ondersteunen. U raadt het al de “anderen” doen exact hetzelfde.

Ik ben geen wetenschapper, geen onderzoeker, maar wel iemand die een mening ontwikkelt vanuit verschillende perspectieven:

  • Angst
  • Macht
  • Ego
  • Groepsbescherming
  • Intelligentie

Ik twijfel nog over het kaatste perspectief maar dat is een “open deur”.

Gaan we het oplossen?

Natuurlijk, uiteindelijk komen we weer bijelkaar en likken we onze wonden en “zonden”. Corona fake just to bake.

 

Previous Post
C53C5847-8ECF-4999-B03B-E8629FF279C9
algemeen featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

Niks nieuws dus vooruit met de geit

Next Post
D6E624CC-8231-4829-951F-3BA612E83EE1
algemeen artikelen Economie featured Guus spuugt Politiek

Nieuwe bestuurlijke leiderschapscultuur