the contraceptive pill

Diane 35 uit de schappen

Betere registratie bijwerkingen

Ongelooflijk maar waar. Het blijkt dat registratie van ernstige bijwerking als gevolg van het gebruik van geneesmiddelen niet of nauwelijks wordt geregistreerd . In het begin van 2013 berichtte Linkelinks u al omtrent de Diane-35 pil zie hieronder.

De vernieuwing zit hem in het automatisch melden aan de arts dat het door hem uitgeschreven medicijn ernstige bijwerkingen kan veroorzaken. Zij kunnen dan meteen ook een melding maken bij Lareb en instituut die alle meldingen bijhoudt. De hoop is dat er nu beter en alert wordt gereageerd en ook voorgeschreven.

Diane 35 uit de schappen

In Frankrijk wordt deze pil voorlopig uit de handel gehaald. De pil was speciaal bedoeld voor het onderdrukken van acne bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Na onderzoek bleken 4 vrouwen in de laatste 25 jaar te zijn overleden. De pil had waarschijnlijk bij hun bloedklonters veroorzaakt.  Deze pil wordt in enkele landen ook verstrekt als anticonceptie-middel. Hier in Nederland gebeurd dit niet.

Volgens informatie slikten in Nederland afgelopen jaar om en nabij de 370.000 vrouwen Diane 35 of een vergelijkbare pil.

Momenteel is er geen reden om de pil ook in Nederland uit de schappen te halen, omdat zich geen vergelijkbare gevallen van overlijden bekend zijn.

Bayer zegt in een reactie verrast te zijn. Zal wel niet blij verrast zijn.

In Nederland zijn nog geen gevallen bekend. Beetje slome opmerking, er is gewoon geen onderzoek naar gedaan, dus dan kan het ook niet bekend zijn. Juist door het handelen van Frankrijk dient ook in Nederland natuurlijk snel onderzoek worden gedaan. Acne of bloedklonters zo scherp is het natuurlijk niet, maar een beetje meer zekerheid kan geen kwaad.

linkelinks heeft jeuk
bijwerkingen

Frankrijk haalt pil Diane 35 uit de schappen
De pil Diane 35, bedoeld om acne te verlichten bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd, wordt in Frankrijk voorlopig uit de schappen gehaald. Dat meldde de Franse toezichthouder op geneesmiddelen ANSM. De autoriteiten kwamen tot deze maatregel, omdat er …
Read more on Trouw

Tags: , , , , ,
Previous Post
Rutte_sorry.JPG
featured Politiek

Rutte, Amerikanen moeten niet k….

Next Post
Roma_kind.JPG
algemeen featured foute buitenlanders

Tis blond en toch Roma