E014613A-F03A-4D90-AB3E-4258E15733C0

Een duivels dilemma doet het goed

Een duivels dilemma doet het goed

Een duivels dilemma doet het goed.

Het is allemaal de schuld van Rutte. Hij is er mee begonnen. Ineens waren de dilemma’s er. Niet zomaar dilemma’s maar duivelse dilemma’s. Sinds hij deze magische woorden heeft uitgesproken word je er mee “dood”-gegooid.

Wat verschrikkelijk dat je zo moet leven. Je bent de regeringsleider en je moet je publiek tegemoet treden met je duivelse dilemma’s.

Ik  ben van mening dat Rutte zijn uitspraak, zijn dilemma’s mag gebruiken in relatie tot de duivel. Na het zien van de Netflix serie Lucifer heb ik het vermoeden dat de premier ook een grote fan is.

In de serie lijkt de duivel een nogal kakkerige naïeve sukkel, maar niks is minder waar. Hij blijkt intelligent en sterk te zijn. Zijn dilemma’s komen voort uit zijn feitelijk opdracht als duivel en zijn verlangen naar een dodelijk leven als mens.

Wellicht gaat hier de vergelijking met Rutte mank maar toch voel ik enige gelijkenis. De duivelse opdrachten vanuit zijn politieke “geaardheid” staan volledig haaks op zijn “coole” opdracht om de economie volledig tot stilstand te brengen. Duivelse dilemma’s doen het goed.

Elke vrolijkheid is uit de persoon Rutte geperst, tenminste zo ziet hij vergeleken met de eerste melding “geen handen schudden” er nu uit.

Maar waarom gebruiken ineens zoveel mensen “zijn” uitdrukking. In elk praatprogramma komt er wel  een wijsneus die schijnbaar dezelfde duivelse dilemma’s heeft.  Het verbaast mij dat elke keer als deze woorden worden aangehaald ik denk  ” het past niet bij jou” je hebt het gejat.

Ik denk dat het gewoon lekker bekt, tweemal een “d” dat moet wel krachtig zijn. Als premier er achter komen dat je staat voor duivelse dilemma’s is als aan het eind van de maand ineens ontdekken dat je salaris toch wat aan de lage kant is. Het duivelse aan zijn dilemma’s is een zeer persoonlijke en zo moeten ze ook opgevat worden. Zijn dilemma’s heeft die gejat van ons. Het zijn namelijk onze dilemma’s waar hij zonodig het krediet voor wil vangen. Een duivels dilemma doet het goed.

Maar goed, mijn biertje uit de ijskast smaak fucking lekker, ook zonder al mijn vrienden en de aardige barkeeper. Mijn haar zit nog steeds klote ondanks of dankzij  het ontbreken van mijn gestoorde kapper.

Tegen de tijd dat Rutte spreekt over “hemelse dilemma’s” wordt het vet tijd voor verkiezingen.

Tags: , ,
Previous Post
9CF46E7E-03F6-411B-9E8A-7A5BC32B90D4
algemeen artikelen featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

Samenwerking CDA en FVD wat moet je ermee

Next Post
0CD2B657-E2FE-4D9F-8F7A-E0EE85314AB8
algemeen Armoede Economie featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

Wat doen we met minderjarige vluchtelingen