Arts_in_nood.JPG

Euthanasie volgens de plastic zak methode

Euthanasie volgens de plastic zak methode

Euthanasie blijft omstreden. De huisarts Tromp blijkt er naast de OD (overdoses) gevallen ook nog wel eens een plastic zak over een patiënt zijn hoofd te hebben getrokken.

Zover als het bekend is ging het hierbij niet om hyperventilatie. Beetje vreemd dat hij dat zijn C0-assistente vertelde. Volgens mij spoor je dan niet en is direct ingrijpen noodzakelijk. Dat was ook wat de coassistente  heeft gedaan en uiteindelijk leidde dat tot het non-actief stellen en tenslotte tot zijn zelfmoord. Dat laatste is niet bewezen, maar zijn dood is natuurlijk betreurenswaardig.

De assistente heeft hem bij de OD zaken ook gezegd dat het zo niet mag. Volgens de arts was een co2 dood een zachte dood. Hij zou het ook wel wel eens met helium hebben gedaan.

Dat de desbetreffende patiënt echt dood wilde in verband met ondraaglijke pijn doet natuurlijk niet af aan het onwettige aspect aangaande de methodiek.  Misschien dat de wetgeving verruimt moet worden, maar vooralsnog is dat niet zo en hebben artsen te doen met de huidige regelgeving.

Euthanasie

Je kan alleen maar gissen wat deze arts heeft bewogen om op deze manier iemand uit zijn lijden te verlossen maar echt veel sympathie lijkt er nog niet los te komen. Wellicht dat na verder onderzoek het  meer duidelijk gaat worden. Is er een verband met zijn methodiek en zijn uiteindelijke zelfmoord?

Artsen dienen beschermd te worden waar dat nodig is, maar het wordt lastig als artsen zo bijna  “onbeschaamd”  de wetgeving overtreden. Die wetgeving is er ook juist voor bedoeld om verdachte gevallen te voorkomen.

We vallen misschien wel allemaal over de methoden van huisarts Tromp maar weten nog bar weinig of dit vaker voorkomt en wat er met deze huisarts aan de hand was. Het kan niet anders dan dat dit zeer confronterend is voor zijn directe omgeving en dat is ook zeer vervelend te noemen. Helaas, trekt een dergelijk incident enorm veel aandacht en valt er niet aan te ontkomen. Voorlopig zal het laatste woord er nog niet over gezegd zijn en met enige stelligheid kan je verwachten dat er nog meer dubieuze zaken naar boven gaan komen. Geen probleem lijkt me als dat de discussie rondom euthanasie in de juiste versnelling krijgt.

Tags: , , , , ,
Previous Post
Merkies_verliest.JPG
featured Politiek Snelrijk

Merkies verliest

Next Post
Digipedo.JPG
algemeen featured foute buitenlanders foute nederlanders Politiek

Digitale pedo moeilijk te pakken