Fuck mijn module is stuk

Fuck mijn module is stuk

Fuck mijn module is stuk

Fuck mijn module is stuk

Eindelijk even niks over Corona, niets over de booster, niet over Rutte, al helemaal niets over Kaag. Ook niet over de Zorg die vriendelijk bedankt worden in het regeer akkoord maar op weg gaan naar bezuinigingen. Brunswijk laten we helemaal links liggen en hoe nat de handen van Marco zijn interesseert mij ook al niet. Nee, ik heb niet meegedaan aan de pyjama party van Linda.

Schat de droger doet het niet meer. Een concrete opmerking van mijn vrouw in de vroege ochtend en de klusser in mij begon meteen met een professionele inspectie. Zekering? Stekker? Deurtje niet goed dicht? Na een gedegen controle kwam ik tot de volgende conclusie:

De droger doet het niet meer. Fuck mijn module is stuk.

Ik zei het toch al merkt mijn vrouw sympathiek op.

Even de dingen op een rijtje. Ik heb net zonnepanelen besteld van een slordige 7000 euro, ook een nieuwe HR ketel van 1900 euro komt er aan en drukt op de begroting en mijn auto moet APK gekeurd worden. Tel hier de verhoging van je maandelijks tarief gas en licht bij dan snap je dat ik het even niet meer zag zitten. Heel even maar.

Ik begon mezelf te garanderen dat er in de machine een zekering zal zitten die eruit geknald zou zijn. Even op internet gekeken en kwam tegen dat er een thermische beveiliging (zekering) de oorzaak zou kunnen zijn. Ook stond er dat als je wasdroger helemaal dood lijkt en ook geen foutmeldingen laat zien het wel eens om de module zou kunnen gaan. Fuck mijn module is stuk.

Er is wat mij betreft maar 1 manier om daar achter te komen en dat is een monteur laten komen.

Mijn hemel wat een hoop storingsdiensten, maar ze hebben 1 ding gemeen. Ik vertrouw ze voor geen cent. Allemaal hele mooie recensies, sommigen zelfs in het Russisch. Schiet mij maar lek.

Al gauw kwam ik erachter dat je een hoop aanbieders ook niet kon vertrouwen omdat ze genoemd werden op een zwarte lijst.

Okay wat nu?

Als je het niet meer weet, bel dan Cool Blue. Komt iemand langs voor 95 euro. Die maakt een diagnose en maakt dan eventueel een vervolgafspraak voor de reparatie.

Mij gaat het om de diagnose. Ik bel dus Cool Blue. De mevrouw vraagt wat het probleem is. Na mijn uitleg zegt ze. Meneer ik denk dat het de module is. Als de module het is dan kost u dat 560 euro.

Gezien de leeftijd van uw wasdroger kunnen wij u in dat geval 40 euro korting aanbieden voor een nieuwe wasdroger. Een leuke optie, maar ik hoopte nog steeds op de zekering.

Zoeken zoeken en nog eens zoeken

Wie zoekt, vindt. Op alle mogelijk manieren ben ik op zoek gegaan naar modules dan wel tweedehands modules. De eerdere prognose van 560 euro bleek een goede prognose.

Mijn vrouw begon al nieuwe drogers op te zoeken.

Maar plotseling kwam ik een bedrijf tegen die modules reviseerde. Je kon je module gewoon opsturen vervolgens plaatsen zij er nieuwe en betere IC’s op en klaar is Retsiem voor maar 59 euro. Het deed me denken aan de ventilator die de luchtklimaat regelt in ons huis. Kapot, nieuwprijs plus montage 350 euro. Uiteindelijk opgestuurd en binnen twee dagen gereviseerd terug ontvangen voor maar een fractie van 350 euro. Het adres van het bedrijf die modules kon reviseren plakte ik op mijn dashboard.

Voor al uw gedoe Cool Blue

Daar stond hij dan de vriendelijke monteur van Cool Blue. Bakkie koffie erbij. Vier schroeven verwijderd. Als hulpje mocht ik af en toe het stopcontact bedienen. Na een belletje met een wat meer professionelere collega kwam hij tot de conclusie.

“Fuck uw module is stuk”

Tot hier waren het al 607 woorden met als resultaat mijn eigen titel, mijn nachtmerrie. Na wat nabellen kwam de reparateur met de mededeling dat de reparatie 570 euro ging kosten.

De module hing als een soort van versleten sok uit mijn machine en was via stekkertjes verbonden met de rest van de machine. Mijn kennersblik dacht meteen, dit kan niet moeilijk zijn en een gokje waard.

Ik maakte de Cool Blue man duidelijk dat ik ging voor een revisie omdat dat maar 59 euro zou kosten. Supervriendelijk adviseerde hij mij om nu de machine open te laten zodat ik rustig de module zou kunnen verwijderen. Ook kon ik er dan allemaal foto’s van maken zodat ik de boel ook weer netjes terug zou kunnen plaatsen.

Maak duidelijke foto’s

Ik bedankte de monteur vriendelijk en die zei zelfs dat ik hem privé mocht bellen als ik hulp nodig hebt. Dat is nou het kerstgevoel.

Epiloog

Keurig gedemonteerd maar wel in zijn eigen plastic huisje laten zitten heb ik de module verzonden om hem na drie werkdagen weer te ontvangen.

Volgende dag alle tijd genomen om alles weer aan de hand van de foto’s op de goede plek te monteren. Toen alles weer gemonteerd was heb ik mijn vrouw geroepen. Ze moest erbij zijn als ik door het ijs zou zakken dan wel een ereplek zou kunnen opeisen vlak bij  haar op de bank vanavond. Stekker er in. Draaiknop naar rechts…………..

Lampjes gingen branden, sterretjes in mijn ogen en voor heel even was ik de techneut van de familie.

De machine werkt nog steeds voortreffelijk.

Eigenlijk is dit geen reclame artikel maar ik geef toch even het adres door. Uw droger weer een tweede kans voor maar 59 euro in plaats van bijna 600. Naar de website

Tags: , ,
Previous Post
29275979-3A32-40A1-A0E6-8DCF0252DD9C
algemeen Armoede Belastingen Economie featured foute nederlanders Politiek

Nieuwe bestuurscultuur

Next Post
8564EF1F-E2F5-46D6-B088-860632F97FE2
algemeen Economie featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

Zijn we een luis in de pels Rijcker