CA1A3148-460D-4706-B02E-D0AFB3626114

Ga je op vakantie of ga je niet ga je wel

Ga je op vakantie of ga je niet

Ga je op vakantie of ga je niet.

In december hadden we al geboekt met vroegboekkorting. Heerlijk naar Zuid Frankrijk aan de Middellandse Zee. Vlak bij Beziers, al zegt me dat helemaal niks.

Eigenlijk dachten we na de heftige gebeurtenissen die met Corona hadden te maken dat we de boel zouden moeten omboeken dan wel een voucher zouden krijgen.

Contact met de reisorganisatie kreeg je nog moeilijker dan een spetter Corona in de Albert Heijn. Uiteindelijk lukte het mijn vrouw om ze telefonisch te pakken te krijgen. Heel toevallig had de reisorganisatie de website vernieuwd en daarmee ook alle ingeschreven gebruikers verwijderd. Het was dus onmogelijk om op je eigen profiel de gegevens van je reis te vinden.

Ik beheer zelf ook nogal wat websites met maar zeer weinig leden, maar evengoed kun je niet zomaar leden verwijderen zonder kennisgeving dan wel de mogelijkheid de data over te pompen naar een eventueel nieuw account. Ga je op vakantie of ga je niet

Maar goed dan maar zonder inloggegevens.

Naarmate de druk groter werd op herstel van de economische belangen werden grenzen navenant geopend. Frankrijk ging vrij plotseling van oranje naar geel. Is dat een geruststelling vroeg ik mijn vrouw.? Mijn vrouw leek er gerust op en trouwens annuleren kon niet meer omdat er geen reisverbod meer was. Natuurlijk kun je annuleren maar dan ben je veel geld kwijt en of we de aanbetaling terug zouden zien was meer een domme veronderstelling dan een heuglijk feit.

De Coronaknop ging om en we stelden ons in op een Coronatrip. Het leek me een goed idee om te controleren of er nog andere huisjes in dezelfde periode dat wij zouden gaan nog te huur waren. Verbazingwekkend om te constateren dat er een enorm aanbod bleek van dezelfde huisjes maar dan dan wel een slordige 400 euro duurder. Ga je op vakantie of ga je niet

Ik verwacht dat er maar weinig Nederlanders alsnog naar dat gebied gaan en ik keek met grote ogen naar beelden van lege resorts aan het Comomeer in Italie. De enige Nederlandse die daar bivakkeerde vertelde dat ze geen eindeloze gevechten moest voeren om een handdoekje te kunnen neerleggen op een ligstoel bij het zwembad. De aanwezige Duitsers bleven dat ondanks de ruime mogelijkheden toch nog elke ochtend doen.

Wij zijn er klaar voor, hebben 150 wegwerp mondkapjes, 56 zwarte rubberen handschoentjes, 3 liter ontsmettingsgel en een dik opgewaardeerde bankrekening zodat pinnen geen probleem zal zijn.

Op de achterbank tussen de twee pubers een koelbox vol met proviand voor tijdens de reis.

Mijn vrouw en ik drinken een glas wijn en beloven elkaar plechtig absolute trouw gedurende de vakantie en gokken er op dat het waanzinnig rustig zal zijn.

 

 

Tags: , , ,
Previous Post
09439266-89B8-484E-A141-F2287C44E4BE
Uncategorized

Viruswaanzin of waanzinvirus u mag het zeggen

Next Post
C7B05640-87CA-42B3-9417-1E541C089DEB
algemeen featured foute nederlanders Guus spuugt Politiek

De politiek kan zoveel meer doen aan discriminatie