Google_Goochel.JPG

google leest uw gedachten

Google leest uw gedachten

Google blijkt druk bezig om apps te ontwikkelen die proberen te anticiperen op uw gedachten.
We hebben het dan eigenlijk over “predictive analysis” voospellen door analyse.
Het combineert locatie data met kalender aantekeningen, email en sociale media invoer om te komen tot een voorstel voor eventuele hulp.
Hulp in de breedste zin van het woord. Als u een afspraak heeft in uw agenda en daar naar op weg bent zal google u bijvoorbeeld herinneren aan deze afspraak via zogenaamde ” kaarten”. Indien u al onderweg bent zal hij uw route volgen en waar nodig bijstellen. Indien het al later wordt zal hij u suggesties doen waar u kan eten dan wel overnachten.
Google Now gebruikt momenteel deze technologie. Google wacht dus niet op een vraag om hulp maar breekt in principe gewoon in zonder te vragen.
De toekomst zijn die apps die uw gedachten kunnen lezen en dan daar op anticiperen zonder dat u daar om vraagt. Technisch gezien kan Google natuurlijk helemaal niet uw gedachten voorspellen.Het programma probeert voor te borduren op de acties die u doet. De techniek is gebaseerd op preditive analysis. Het is niet nieuw want deze vorm wordt al jaren gebruikt in de financiele sector. M.b.v. Bepaalde algoritmes  en data gegevens werd er getracht een voorspelling te doen aangaande het te verwachten terugbetaalbedrag van een lening. Google duikt in deze materie om haar diensten verder te kunnen uitbreiden.
Persoonlijk sta ik niet wachten op een arrogante App die mij vertelt wat ik moet gaan doen. We worden al genoeg gekoeieneerd in deze digitale wereld.
 
Tags: , , ,
Previous Post
Lekkende_vaten.JPG
algemeen featured

Lekkende vaten liegende monden

Next Post
Blue_blue_windows.JPG
featured Politiek

Armoede in Nederland? Dikke neus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.