aardbeving

Groningen wacht op bevingen

Groningen wacht op bevingen

Groningen wacht op bevingen. Rampgebied en niet alleen door eventuele bevingen, maar ook door het jarenlange verkeerd voorlichten.

De bevingen waar Groningen last van heeft hadden niets dan ook maar niets met de gaswinning te maken.

De Nam kan niet rekenen op veel vertrouwen nu blijkt dat er wel degelijk een verband bestaat en dat de bevingen zelfs nog heftiger kunnen worden.

Groningen trilt op zijn grondvesten en wellicht dat huizen wellicht in de toekomst schade gaan oplopen.

Bevingen die kunnen oplopen tot 4 a 5 op de schaal van Richter.

Tussen nu en de bewering dat de twee niets met elkaar te maken hebben ligt 20 jaar, maar zo zwart wit kan een verandering niet zijn. De aanloop naar deze conclusie speelt natuurlijk al jaren en verdient dan ook geen schoonheidsprijs.

Blijkbaar kunnen we niet ” ongestraft”  Nederlandse bodemschatten uit de grond winnen. Wat je weghaalt geeft een zwakte in het fundament beredeneer ik maar even. Nederland is door de gas en misschien ook wel de vroegere kolenwinning een grote gatenkaas geworden.

De oliewinning in de Noordzee zullen we maar buiten beschouwing laten.

De bewoners in Groningen zijn bij de neus genomen en kunnen wachten op preventieve maatregelen om hun stulpjes te kunnen beschermen.

In L0ppersum zijn ze in de steek gelaten, natuurlijk vreselijk vervelend, maar niet alleen wordt Groningen getroffen. Er zijn nog meer gasvelden en de belastingbetaler draait uiteindelijk voor de herstelkosten op.

Loppersum moet niet zeuren, ze krijgen 100  miljoen om hun woningen te verstevigen tegen de zwaardere bevingen. Niemand in Loppersum heeft gevraagd om de bevingen en niemand in Loppersum weet of de 100 miljoen genoeg is. Laat de Nam zijn verantwoording nemen en zorgen dat de bevingen stoppen, of is dat teveel gevraagd?

schade in Canada
Schade in Canada

 

 

Previous Post
leidscherijn1
algemeen featured

Leidsche Rijn wordt crimineler

Next Post

SP wil meer onderzoek naar sociaal leenstelsel