Google+

Hee wah kos da

Hee wah kos dah

Schippers mag ik overvaren? Waar komt deze vrouw toch vandaan? Minister Schippers geeft aan dat ze niet begrijpt waarom de medicijnen zo duur moeten zijn.

Ze vraagt zich af of er nog wel een relatie is tussen de zogenaamde ontwikkelingskosten en wat er uiteindelijk wordt gevraagd.

Volgens mij is zij toch wel een beetje de baas en moet zij toch echt wel weten hoe die kosten zo hoog kunnen zijn.

Het is een schot voor open doel met maar 1 winnaar en dat is de farmaceutische industrie. Het kost geen moeite om zich te verschuilen achter bedrijfsgeheimen.

Reken maar dat het daar om heel veel geld gaat en dat ze niet onder de indruk zullen zijn van een wenende minister.

” Als je zulke hoge bedragen vraagt aan de samenleving, dan mogen we ook weten wat de achtergrond daarvan is”‘, mekkert ze verder.

Om de boel een beetje te paaien belooft ze ook aan de bedrijven om de bureaucratie te verminderen. Op die manier zou de introductie van een nieuw medicijn sneller kunnen.

Deze minister heeft ook rekenen gehad en stelt dan ook dat op die manier de prijs ook omlaag kan.

Natuurlijk is het geweldig goed wat ze probeert, maar sleutelen aan de bureaucratie helpt niks. Met de winst zullen verdere onderzoeken worden bekostigd van nog “betere” pilletjes.

Zorg is duur en blijft duur, richt je meer op preventie en alternatieven. Gooi je geld niet weg aan de maffiosi praktijken van apothekers die voor elke nieuw recept je een bedrag laten betalen. Je krijgt gedegen voorlichting is het argument, nou, ik merk er niks van. Bij de Kruidvat krijg je ook al een zeer luide uitleg hoe je het zalfje op je pijnlijke aambei dient te smeren en het vooral niet oraal moet gebruiken als tandpasta. Gelukkig blijkt het advies bij de Kruidvat nog gratis te zijn.

 

Wat Linkelinks betreft mag de hele zorg op de schop en wel op zo’n manier dat mensen niet gedwongen, maar keihard gestimuleerd worden om gezond te leven.

Dat scheelt al iets, dat er mensen gewoon pillen nodig hebben als ze iets ergs mankeren is een normale zaak en kost nou eenmaal veel geld. dat we mensen langer kunnen laten leven kost ook gewoon geld. Dat de mensen langer kunnen doorwerken levert ook weer geld op.

Nu even mijn pilletje scoren. 

 
2 Responses to “Hee wah kos da”

  1. Guus Peeters schreef:

    In 1974 begon staatssecretaris Hendriks met het beteugelen van de zorgkosten. Het is hem en velen na hem niet gelukt. Wel zijn zorgverleners in allerlei budgetbochten tot en met DiagnoseBehandelCombinaties gedrongen met massa’s bureaucratie ten koste van zorgverlening. Al die jaren is de farmaceutische industrie buiten schot gebleven. Sterker nog, met de weesgeneesmiddelen (nieuwe geneesmiddelen, al is het maar een kleine verandering en weten we de feitelijke resultaatsverbetering niet) mogen zij zelf hun prijs betalen zonder dat anderen het middel voor tig jaren mogen namaken! Welke bedrijfstak zou dat niet willen? Mijns inziens is dit regelrechte concurrentievervalsing (ACM?). Hoeveel winsten worden er zo niet gemaakt, sinds 1974! Maar de minister denkt na, wil plannen gaan maken, laat er naar kijken. Terwijl zij de macht heeft een halt toe te roepen aan die exorbitante winstmaximalisering.

  2. retsiem schreef:

    Guus, we zijn nu drie jaar verder, hoe is de situatie nu?

Leave a Reply