criminaliteit groet

Illegaal heeft twee enkelbandjes

Illegaal heeft twee enkelbandjes

Ja, twee enkelbandjes met een ketting er tussen. De crimineel thuis op de bank met een biertje? Wie zal het zeggen? Er is toch echt wel wat mis hier en ook Teeven weet dat drommels goed. Nederland gaat jagen op de verkeerde en positioneert de illegalen als criminelen en stopt ze desnoods in een gevangenis. Samsom was zelfs humaner tegen de walvissen in zijn eerdere strijdlustige jaren. Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik vandaag in eerste klas zat en dat er door een vaag persoon een onguur persoon werd afgeleverd.

criminaliteit groet
met of zonder enkelband

Hij had een plastic tasje in zijn hand waar duidelijk tekst politie op stond. Hij werd begeleid door een persoon die geen aandacht aan hem gaf ook al werd de man telkens verbaal agressiever naar de aanwezige passagiers. Ik vermoed dat het een illegaal was. Hij was donker en dat moet toch voldoende aanwijzing zijn. Ondertussen schreeuwde de illegaal moord en brand in zeer gebroken Engels en kwam ronduit intimiderend over. Ik probeerde hem geen aandacht te geven wat een andere passagier niet lukte en die moest het dan in ieder geval zeer verbaal ontgelden. De passagier verzocht de man niet zo te schelden en ook niet zo dichtbij te komen. Voor de illegaal was dat reden om nog dicht bij de passagier te komen. Verschillende andere passagiers kozen er maar voor om een ander coupé op te zoeken dan wel vervroegd uit te stappen.
Geen conducteur te zien wel allemaal nonchalante hoofden voor de glazen deur die toegang gaf tot de eerste klas. Wat deed ik? Helemaal niks. Ik bestudeerde mijn stukken, maar nam me voor in te grijpen als dat nodig zou zijn. De begeleider van de illegaal was allang uitgestapt. De man was gewoon gestoord. Misschien heeft hij wel een enkelband dacht ik nog. Zijn laatste strafrestant mocht hij thuis verder uitzitten. Dit kon geen illegaal zijn want die worden opgesloten.
Is dit onze toekomst? Samen met de crimineel in eerste of tweede klas. De crimineel beloont met enkelband en zonder begeleiding omdat wellicht de werktijd voorbij was voor de reclasseringsambtenaar.

Tags: , , , , ,
Previous Post
crisis duurt voort
Economie featured

Nederlandse economie hapert

Next Post
vergrijzing politie
algemeen Economie featured

Niet meer blauw maar meer grijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.