Jihadisten_blijf_thuis.JPG

jihadisten blijf thuis

Jihadisten blijf thuis

Een welgemeend advies vanuit Syrië. Fahad Masri van het Vrije Syrische Leger benadrukte deze oproep op een bijeenkomst in Rotterdam.
Letterlijk zei hij ” jullie komst beschadigt de Syrische revolutie”.
De bijeenkomst had een informatief karakter voor Nederlandse Marokkanen.
De president in Syrië probeert de huidige opstand te verheffen tot iets religieus wat volgens Fahad het effect heeft dat de westerse wereld zich afzijdig houdt.
Volgens Masri bevestigd het afreizen van moslimstrijders vanuit Europa naar Syrië dat eerder geschetste beeld en veroorzaakt daardoor eigenlijk meer schade dan dat dat oplevert.
Een aantal jongeren komt in Syrië in aanraking met terroristen die volgens Masri de jongeren “brainwashen”. Hij waarschuwt dan ook dat deze jongens wel degelijke een gevaar kunnen zijn als zij terugkeren in Nederland.
Eerlijk gezegd weet je niet meer wat je eigenlijk wel of niet moet geloven. Niemand wil zijn vingers branden en wellicht heeft iedereen gelijk. Neemt niet weg dat het verschrikkelijk is welk leed zich daar afspeelt. Natuurlijk kunnen we roepen dat we er geen bal mee hebben te maken en dat ze elkaar daar maar de kop moeten inslaan, maar uiteindelijk wreekt zich dat ook naar andere landen. Onrust in welk gebied dan ook heeft altijd negatieve effecten en moeten het liefst via de dialoog opgelost worden.
Syrie lijkt daar niet uit te komen en sommige jongeren blijken gevoelig voor deze oorlog die eigenlijk niet hun oorlog moet zijn.
 Lees meer via deze link hier van het NRC
Tags: , , , , ,
Previous Post
Loon_ing_top_omlaag.JPG
Economie featured Politiek

loon ING top omlaag

Next Post
Facebook.JPG
Economie featured Gezondheid Humor

kom gokken kom spelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.