D71F89A9-1A2B-4C24-BF7B-F2019FED97E6

Kom van dat gas af

Kom van dat gas af

Kom van dat gas af

Makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen proberen het. Zelf 12 zonnepanelen op mijn dak. een investering van ruim 6000 euro. De BTW krijg je terug. Het is niet zo dat ik die 6000 gewoon zomaar had liggen. Min of meer bedoeld als buffer als bijvoorbeeld prijzen flink zouden stijgen, zoals nu dus.

Inmiddels zijn de gasprijzen verschrikkelijk gestegen en belanden mensen in enorme problemen. Mijn energieleverancier laat al weken geen balans overzicht zien. Het bedrag wat ik daar positief had opgebouwd is nu niet meer zichtbaar. Ik heb nu nog niets te klagen ook al heb ik een variabel contract, alleen, klopt dat wel? Kom van dat gas af

We moeten de mensen helpen waar het gas dreigt te worden afgesloten. De regering komt over de brug. Lekker laat zou ik zeggen. Nu lijkt het weer een noodgreep te worden die moeilijk en secuur uit te voeren is.

Interessante gesprekken met mijn buurman. We zijn niet beter dan de rest maar denken wel de wijsheid in pacht te hebben. We wijzen naar een dikke vette mercedes geparkeerd voor een sociale huurwoning. Met een beetje pech deelt  de mercedes eigenaar mee in het riante fonds dat door de politiek in elkaar is geflanst.

Dat mensen geholpen moeten worden lijkt mij zeer belangrijk. Ik ben bereid om daar 100 euro per maand aan uit te geven, maar het mag niet zo zijn dat geldstromen op de verkeerde plek komen. Kom van dat gas af.

Zodra ik het heb opgeschreven heb ik een vieze smaak in mijn mond. Geldstromen stromen altijd naar het diepste punt, maar verliezen onderweg wel een paar druppels.

Wat me stoort is het gemak hoe er, opeens,  wel wat wordt gedaan. De politiek loopt achter in de optocht te roepen en realiseert zich niet dat helemaal vooraan de mensen al het water in vallen.

Ik heb geprofiteerd van mijn zonnepanelen en daar mee is alles gezegd. Kom van dat gas af.

Previous Post
A1F63D04-E3D2-4161-8168-F5F73A506C8E
algemeen foute nederlanders Guus spuugt

Aan zuigende werking geen gebrek

Next Post
4AB58431-54FE-4888-BEF7-8E9C605BD48A
algemeen Economie featured Guus spuugt Politiek

Kaboem met de babyboomers