Lekkende_vaten.JPG

Lekkende vaten liegende monden

Lekkende vaten liegende monden

Vaten met nucleair afval die lekken. Hoho, geen paniek, niks aan het handje. Het gaat hier om de kerncentrale in Doel. Het probleem blijkt groter dan men in eerste instantie dacht. In september bleken er al een aantal vaten te lekken. Nu blijken dat er veel meer te zijn. Het gaat hier om een soort van gelachtige substantie. Zoals het er nu uitziet gaat het om ongeveer 250 vaten die lekken. Een lichte paniek lijkt mij wel op zijn plaats. Er wordt nu een onderzoek gestart van alle vaten die her en der zijn opgeslagen. Een aantal van 10000 is reeds genoemd. In de vaten zit laag radio actief afval. Geen gevaar voor de volksgezondheid roept men gehaast. Het moet iets met het beton te maken hebben die  door één of andere manier die gel tot gevolg heeft. Duh, moet je nu echt die Belgen geloven? Je maakt mij niet wijs dat je dit vooraf niet hebt getest. Als dat niet zo is dan ben je gewoon een oen. Het spul in die vaten in die hoeveelheden zijn wat mij betreft niet gezond. Een lekkende benzinetankje is dat toch ook? Beton dat een dergelijke reactie vertoond is geen beton maar afval beton.
Een dergelijke nonchalante houding lijkt meer op een bezuiniging dan op echte onbezorgdheid. Papieren zullen wel weer onder het tapijt worden geveegd.
 Koppen zullen uiteindelijk rollen, BV’ zullen snel verdwijnen, tussenbazen wijzen naar elkaar, vragen worden gesteld.
Jammer dat er niet vooraf zaken degelijk worden gekeurd. Op deze manier kunnen we de vaten net zo goed weer in de zee dumpen. Een kind kan begrijpen dat een vat dat is afgesloten met een betonnen mantel die lekt, alarmfase rood moet geven.
Als er een reactie van het beton naar buiten is, wie zegt dan dat dat ook niet naar binnen in het vat is?
Ik weet zeker dat de Belgen het gaan oplossen en dan bedoel ik niet dat ze ze in de zee gaan dumpen.
Tags: , , , , ,
Previous Post
Tegen_vogels.JPG
featured Politiek

De ambassade zuigt

Next Post
Google_Goochel.JPG
algemeen Economie featured Humor Uncategorized

google leest uw gedachten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.