Lokale omroepen op sterven na dood

Lokale omroepen op sterven na dood maar springlevend

Lokale omroepen in de problemen. Het gaat niet goed met de lokale omroepen. Dertig procent heeft financiële zorgen. Het Commissariaat voor de Media is tot deze conclusie gekomen in haar evaluatie.. Vijf jaar geleden was het beeld hetzelfde dus van een verbetering is geen sprake.

Hoe groter het gebied (gemeente) hoe hoger de kosten zijn. De meeste gemeenten betalen mee om de publieke omroepen in stand te houden. Er is een bepaalde sleutel die bepaalt wat de bijdrage van de gemeente ongeveer moet zijn.

Conclusie is dat de lokale omroepen  meer eigen opbrengsten moeten genereren. Cijfers geven aan dat die inkomsten de laatste jaren aan het dalen zijn.

De vraag is of de lokale omroepen wel genoeg aan de weg timmeren of dat ze er maar van uit gaan dat de gemeente wel blijft mee betalen. Linkelinks kijkt bijna nooit naar de lokale omroepen behalve soms die van Utrecht. Ik moet eerlijk bekennen dat het me niet kan boeien om weer één of andere afgeschreven zanger te zien die een schapenscheerder in Bunnik bezoekt. lekker boeien. Het niveau is niet veel hoger dan Linkelinks en dan hebben wij niet eens bewegende beelden.

Het moet allemaal wat spannender dan wordt het ook aantrekkelijker om er naar te kijken. Momentel lijkt het erg op het regio-krantje “het bruggetje”.

Geeft niet er werken ook in de lokale omroep prima mensen die wellicht voor een appel en ei hun smoel op het scherm zetten.

“Zuilen bakt ze bruin”, lijkt me een goede titel voor een lokaal kookprogramma.

Heeft u nog een goed idee voor een programma voor de lokale omroepen, zet het hier in de reacties.

Mocht u ook nog uw gal spuien hier op Linkelinks dan staat de deur voor u open. Ik zou zeggen NUJIJ op Linkelinks.

Tags: , , ,
Previous Post

Militair krijgt werkstraf

Next Post

Geef je verlofdag weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.