Maan gemaakt van de Aarde

Maan gemaakt van de Aarde

(Reuters) meldt in een artikel dat een aantal wetenschappers van Harvard een nieuwe theorie hebben wat betreft de oorsprong van de maan. Volgens de nieuwe theorie maakte de maan eerst deel uit van de aarde en zou na een botsing met een ander lichaam zich hebben afgesplitst. Dit alles is gepubliceerd in een artikel van het tijdschrift Science. De wetenschappers Sarah Stewart en Matija Cuk menen dat hun theorie zou verklaren waarom er zoveel gelijkenissen zijn tussen de aarde en de maan. Hiermee wordt dan specifiek verwezen naar overeenkomsten in de samenstelling en chemie.

In de tijd dat de maan werd gevormd draaide de aarde veel sneller dan nu een dag zoals wij die nu kennen duurde toen slechts 3 uur.

maanaarde
Klik op de foto voor het document

Zij veronderstellen dat deze snelle draaiing mede heeft geleid tot het afsplitsen van voldoende materiaal om zo de maan te vormen.

Ziehier hun toelichting (engels) Tevens kunt u daar een paar interessante animaties zien die de theorie ondersteunen.

Volgens de nieuwe theorie zou de huidige tempo van draaien veroorzaakt worden door een interactie tussen de wereld zijn baan rond de zon en de baan van de maan rond de aarde

De wetenschappers merkten op dat hun idee verschilde van de huidige leidende theorie, die stelt dat de maan is ontstaan uit materiaal van een reusachtige lichaam dat de aarde trof.

Tags: , , , ,
Previous Post

Blues Brothers Varssveldse Gym Vereniging komisch springnummer

Next Post
Economie featured

Nieuw belastingstelsel nieuwe bezuiniging?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.