Migrantenjongeren de klos

Migrantenjongeren de klos

Migrantenjongeren de klos is geen onderwerp om die zielige allochtonen weer eens te verdedigen. Nee, we hebben allochtonen en die moeten kansen krijgen net zoals de zogenaamde Nederlandse jongeren. Ook Nederlandse kansarme jongeren vallen hierĀ  onder, ook zij worden straks de dupe van het nieuwe leenstelsel.

De bezuinigingen eisen hun tol. Het afschaffen van de basisbeurs kan enorme drempels opwerpen voor jongeren die willen studeren. Veel migrantenjongeren zullen minder kansen krijgen omdat studeren om uiteindelijk te blijven zitten met een behoorlijk schuld niet echt aanlokkelijk is.

We moeten oppassen dat we studeren teveel het”speeltje” maken van de laatste rijken.

Veel kansloze jongeren bevinden zich onder de migrantenjongeren. Juist voor hun is het belangrijk om mogelijkheden te hebben om zich omhoog te werken.

Een leenstelsel zal drempelverhogend werken en de verschillen tussen bevolkings- en inkomensgroepen verder vergroten.

In wezen zadelen we jongeren op met een hypotheek van 15000 euro.

Als we ergens over moeten nadenken is die hypotheek. We hebben geen goede ervaringen met hypotheken en als je die nu al bij jongeren gaat neerleggen zal dat zekere zijn invloed hebben op de emancipatie van migrantenjongeren in het bijzonder en jongeren in het algemeen.

Weer kiezen we de weg van uitknijpen en niet van investeren. Investeren in de jeugd geeft vertrouwen en kan stimulerend werken voor economie en vernieuwing.

Dat er bezuinigd moet worden lijkt me nu wel helder, alleen het signaal wat we afgeven als reactie is net zo belangrijk.

De banken maken ons duidelijk dat we niet teveel achterom moeten kijken omdat dat toch geen zin heeft.

Een mooi praatje om ons er van te weerhouden ze verantwoordelijk te maken voor de zooi die ze er van hebben gemaakt. Zand wordt in onze ogen gestrooid door de mannetjesmakers die mede-schuldig zijn van de kapotte economie.

De motor van studeren moet je niet uit het systeem saneren, maar juist stimuleren.

Tja, dat kost een paar euro, maar dan heb je ook wat.

Het nieuwe regeer-akkoord is bijna binnen en zet waarschijnlijk het studeren voor iedereen verder onder druk. Doemdenken is niet gepast, maar er zorgen over maken mag altijd.

linkelinks en studeren
Studeren met een schuld

 

 


Tags: , , , , ,
Previous Post

Moslim

Next Post

Parlement keurt strengere nationaliteitswetgeving goed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.