Militair krijgt werkstraf

Militair krijgt werkstraf

Militair wordt gestraft voor “geintje”. Een beetje dollen mag toch wel. De militair schoot een collega neer die hij voor de gein onder schot hield. Was gewoon een dolletje alleen het wapen bleek geladen. Zijn collega raakte gewond an elleboog en zijn buik.

Je speelt met vuur vindt Linkelinks en zo vond ook de rechtbank. Elke militair moet een wapen behandelen alsof het geladen id. Pas als je het gecontroleerd hebt kan je het zeker weten. Zit nog wel ergens een addertje onder het gras. Het wapen was niet van hem zelf maar van zijn sergeant. Los van het feit dat de militair een dergelijk wapen niet kende en er dus ook niet voor opgeleid was dacht hij dat zijn sergeant hem al had ontladen.

De advocaat dacht meer aan vrijspraak omdat de verdachte het echt niet expres deed. Ja dank je de koekoek als dat wel zo was moet hij direct de bak in voor moord lijkt mij.

Een schot in de lucht van de advocaat. Wat blijft staan dat juist een militair geen geintjes moet uithalen met een wapen. Hoe dom kun je zijn.

Het loopt voor de militair met een sissertje af hij kreeg de maximale werkstraf.

Linkelinks is blij dat hij zelf nooit in dienst is geweest. Een wapen in mijn handen loopt altijd verkeerd af. Op mijn 12 de schoot ik al op mijn vriend met een kleine luchtbuks. je kon niet missen want we stonden maximaal 3 meter van elkaar. Natuurlijk alleen op de benen.

Het schieten met een dergelijk apparaat kun je net zo goed met je ogen dicht doen. Meestal schoot je mis. Helaas schoot ik wel een spreeuw uit de lucht die fladderend en tjilpend in een brede sloot viel. ik heb staan janken aan de kant toen ik zag dat door mijn schuld de spreeuw een dergelijke doodstrijd moest ondergaan.

Wapens van mij mogen ze ingeleverd worden.

NRC schreef er ook over

 

 

 

Tags: , ,
Previous Post

Wie stuurt u naar Mars

Next Post

Lokale omroepen op sterven na dood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.