Geld_moet_rollen.JPG

Nederland is op de goede weg

Nederland is op de goede weg

Indien er een vorm van saamhorighied gaat ontstaan om schijnbaar futiele zaken dan kun je stellen dat we op de goede weg zijn. Niet de signalen van de huizenmarkt, niet de stijgende beurs maar de saamhorigheid om ons cultureel erfgoed met roe en zak te verdedigen geeft aan dat het al een stuk beter gaat. Of je nou voor of tegen  de Piet bent, het boeit niet. Het gaat om de inzet die wij willen plegen om zoets te verdedigen dan wel om zeep te helpen. Het is het effect van het zielige hondje achtergelaten in het bos aan een touw. Daar komen we echt wel voor in de benen. De Piet , wie kent hem niet, heeft de tongen bij ons losgemaakt. Grappen en grollen vliegen je links en recht over je tijdlijn op je Facebook.  Pietities worden opgezet en veel likes worden als strooigoed gedeponeerd. Koortsachtig wordt er gezocht naar een oplossing.  Gele Pieten, groene Pieten, witte Pieten. In menig huis met nog jonge kinderen heerst een enorme verwarring, maar je kan je kinderen niet uitsluiten van de media. De opperpiet die zijn plasje er ook nog even over doet, de minister president die vindt dat het niet voor niets zwarte Piet heet… dan is die ook zwart toch. Niet helemaal waar een black box in een vliegtuig is oranje. Waarom hebben ze hem dan ook zwarte piet genoemd, gewoon Piet is toch voldoende. Er is geen ballotage commissie voor alleen zwarte Pieten de meeste zijn onder die schoorsteenvegen gewoon blank. Echt! Als blanke wil ik ook een Piet zijn, geen zwarte , geen groene, maar gewoon een blanke en als ik dan een beetje zwart wordt…. Wat kan jij dat dan schelen?

Maar goed, we kruipen uit een dal en makelaars doen vreugde dansjes terwijl ze nippen aan hun champagne van de Lidl. Ben meteen naar buiten gelopen, maar het huis van mijn buren was nog steeds niet verkocht en twee huizen verder ook niet. De directeur van een verhuisbedrijf kondigde trots aan dat ze wel 5 nieuwe mensen gingen aannemen. Keukenboeren boeren weer wat beter en de consument? De consument heeft weer minder uitgegeven. Fuck, hoe komen ze dan aan die cijfers? Het enthousiasme op de beurzen is groot en ik hoop dat ik het paswoord van mijn Binck account nog weet. Af en toe een mailtje van ze gehad, maar echt enthousiast werd iok niet van al die rood oplichtende cijfertjes in mijn amateur portefeuille. Sommigen hadden wel een verlies van 60%.

Ik laat het er maar gewoon lekker verder sudderen.

Het is in ieder geval nu de tijd om een zwarte Piet in te huren voor pakjesavond, kan wel eens de laatste keer zijn dat dat legaal kan.

Geld_moet_rollen.JPG

Tags: , , , ,
Previous Post
Servië_serveert.JPG
algemeen Economie featured foute buitenlanders Politiek

Servië serveert

Next Post
Piet_Bontes.JPG
featured Politiek

Louis Bontes is de zwarte Piet