Niet_zeuren_maar_doen.jpg

Niet zeuren maar doen en direct integreren

Niet zeuren maar doen

Niet zeuren maar doen. Het devies van de Utrechtse gemeente. Vooruitstrevend en recht op zijn doel af.

Utrecht wil de asielzoekers vanaf minuutje 1 laten integreren.

Waarom wachten? Wat bereik je daar mee?

Er wordt al genoeg gewacht en dat levert echt niks op. Geen getreuzel maar meteen op de eerste dag taallessen. Niet alleen Nederlands maar ook Engels en ook vanaf dag 1 ondersteuning bij het zoeken naar een stage een opleiding en lessen in hoe je een ondernemer kunt worden.

Net zo belangrijk is het aanbieden van een zinvolle dagbesteding. Minstens net zo uniek is het voornemen dat ook wijkbewoners zelf mee mogen doen.  Als er al sprake is van een mes dan snijdt die aan twee kanten.

Linkelinks vindt dat Utrecht in ieder geval met iets nieuws komt en in niets lijkt op de “slow motion” -acties van vele andere gemeenten.

Utrecht is ook niet van plan de asielzoekerscentrum na verloop van tijd Utrecht uit te drijven, nee. Na de noodopvang kunnen ze in Utrecht blijven in een asielzoekerscentrum. Die asielzoekers die later ook een status krijgen en kunnen dan een woning in de stad betrekken.

De gemeente van Utrecht is van mening dat veel wisselen van opvangplek niet goed is. Logisch vindt ook Linkelinks. Het gesol met mensen die hun land ontvlucht zijn kan nooit goed gaan.

Utrecht ontpopt zich als een vernieuwer wat betreft de opvang van asielzoekers en slaat inderdaad een weg in die meer lijkt op verbinden dan op verwijderen.

De bedoeling is dat dit ambitieuse plan in de zomer van start gaat op de Einsteindreef, een straat in Overvecht (Utrecht). Er komt dan een ruimte voor 400 asielzoekers maar ook woonruimte voor een dertigtal jonge woningzoekenden ui die wijk.

Een dergelijk initiatief verdient de aandacht en hopelijk ook waardering. Nu maar hopen dat ook anderen gemeenten een dergelijk initiatief opzetten.

 

Niet zeuren maar doen

Tags: , , , , , ,
Previous Post
Fred Teeven
algemeen featured

Zonder Teeven geen leven

Next Post
Alleen_voor_jou.jpg
algemeen featured

Pesters opgepast Peter komt er aan