pil op nachtkastje

Ontzorgpil niet in pakket

Ontzorgpil niet in pakket

Zijn je vader en je moeder al dood. Nou dan heb je schijnbaar geluk. We zijn eindelijk zo ver om ons zorgsysteem verder af te schaven eigenlijk kun je beter zeggen afschaffen.

Dit kabinet is in zijn poging om zoveel mogelijk te bezuinigen begonnen met het uitpersen van onze met zorg bedachte zorg.

pil op nachtkastje
je pilletje ligt klaar hoor

Weet u nog dat iedereen geacht werd te werken. Man en vrouw. Voor gezinnen werden er crèches en kinderopvang gerealiseerd. Prachtig en heeft ook een hoop belastingcentjes opgeleverd.

De zorg voor ouderen werd voor een groot deel overgenomen door zorginstellingen zodat vooral de mensen met de handjes konden blijven produceren. Thuis zorgen voor je kinderen laat staan voor je ouders was taboe.

De familie en buurtzorg werd niet meer gestimuleerd daar hadden we een uitstekend vangnet voor. Zorg voor je ouders en kinderen is natuurlijk volkomen normaal, maar de jachtige economie en wellicht ook onze torenhoge schulden in de vorm van hypotheken en pl-tjes heeft ons weggejaagd van dergelijke simpele en begrijpelijke normen en waarden.

Nu is en wordt het allemaal anders. We worden geacht de zorg zoveel mogelijk te verzorgen voor onze ouders. Nogmaals, niets op tegen, maar je moet het wel kunnen organiseren.

Ouderen worden geacht zo lang als maar kan met hulp van familie thuis te blijven wonen. Langzamerhand lijkt het duidelijk te worden welke kant we op gaan. Mijn eigen dochter van 23 heb ik fijntjes uitgelegd welk plicht op haar smalle schoudertjes gaat rusten. Ik moet zeggen dat ze niet echt enthousiast was toen ik haar duidelijk maakte dat billen wassen tot een van haar taken ging behoren als ik dat zelf niet meer zou kunnen. Ik voel opeens een afstand met mijn dochter.

Deze regering weet op een wel erg knullige manier een wig te slaan in de toch al povere relatie van gezinnen. Laten we het maar niet over kinderloze ouderen hebben.

Als je kinderen hebt die je dient te verzorgen kun je een bijdrage verwachten in de vorm van kinderbijslag. Nog wel zeg ik maar even voor het gemak. In mijn optiek zouden kinderen die hun ouders moeten verzorgen een vorm van ouderbijslag moeten krijgen.

Zijn we rijp voor de tegenstellingen die er gaan ontstaan tussen oud en jong? Hoe lang duurt het dat kinderen gaan staken omdat ze hun ouders niet willen of kunnen verzorgen. Lekkere boodschap voor de ouderen. Het gemopper op de schoonmoeders zal alleen maar toenemen.

Het wachten is op de ontzorgpil, de pil die je slikt als je de gemeenschap niet meer tot last wilt zijn.

 

Tags: , , , ,
Previous Post

Latest Studeren News

Next Post
werkeloos
Armoede featured

zorg en armoede