oud4

Ouderen zijn niet arm

Ouderen zijn niet arm

Heb medelijden met de ouderen lijkt het devies te worden. Hieronder een link naar een prima artikel in  de Volkskrant.

De ouderen verdienen geen medelijden, in ieder geval niet het merendeel.

De roep om medelijden voor alle ouderen lijkt dus ongegrond. Het lijkt wel stemmen op te leveren.

Artikelen die aantonen dat het wel meevalt met de situatie van ouderen verpesten het in principe voor die oudere die het wel zwaar hebben.

Het beeld van de ouderengroep lijkt te gaan vertroebelen en mag wat mij betreft meer concreet te worden. Maak duidelijk waar de echte pijn is en zaai

geen verdeeldheid tussen jong en oud. De ellenlange discussies helpen niet die mensen die het werkelijk nodig hebben.

Denk vooral aan de mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, bijstandsmoeders en ouderen die geen vermogen hebben.

Investeer nu in de jongeren, laat ze niet stikken. Ook ouderen zullen moeten inleveren, maar geef ook de mogelijkheid dat ze dat kunnen.

De oudere lijkt zich in de loopgraven te verschuilen en verdedigt zijn gespaard vermogen tot het uiterste. Eigenlijk heel normaal, maar de jongere van nu heeft niet diezelfde mogelijkheden en nu is het tijd om solidair met elkaar te zijn.

Laat de politiek zorgen dat er niet nog meer onderlinge verdeeldheid gaat ontstaan.  Belachelijk hoe wij moeten accepteren dat er astronomische lonen worden betaald betaald om een bank te redden. Het is nodig zegt de minister. Echt niet, trap er niet in. Het is geen voetbalwedstrijd maar het gaat hier om integriteit.

 

oud4

 

‘Zó arm zijn ouderen nu ook weer niet’
In 1850 leefde maar liefst 80 procent in bittere armoede. Talloze oudjes moesten overleven door lucifers te verkopen, schoenen te poetsen of te bedelen. Tot in de vroege twintigste eeuw werden ze zelfs verhandeld door liefdadigheidsorganisaties.
Read more on Volkskrant

Tags: , , ,
Previous Post

Gevarieerd eten, gezonde slaap

Next Post
oud3
Armoede featured

Armoede wacht op oudere