vuurwerk

Ouwehand wil verbod vuurwerk

Ouwehand wil verbod vuurwerk

De partij voor en van de Dieren wil in de tweede kamer komen met een voorstel om een landelijk vuurwerkverbod in te stellen voor 30 april en 5 mei. Esther heeft daarmee het lontje aangestoken en beroept zich op een uitspraak van de bestuursrechter in Amsterdam. Deze rechter bepaalde dat het traditionele-vuurwerk in Weesp op 30 april verboden was.

Het vuurwerk zou het broedseizoen verstoren.  Ouwehand wil met die uitspraak in de hand zich sterk maken voor een dergelijk verbod op 30 april en 5 mei.

vuurwerk

Waarom nou op 30 april en 5 mei? Vogels broeden dan en dat moeten we natuurlijk niet verstoren. Je zou het ook lokaal kunnen afdwingen omdat op sommige plekken al lang geen vogels meer broeden. Laten we dan maar ook het vuurwerk op oud en nieuw  maar in de doofpot stoppen.

Naast het verlagen van het pensioen, nog minder vrolijkheid. Scheelt natuurlijk wel een paar vingers, handen en ogen. Ook de luchtvervuiling is zeer kwalijk te noemen na die explosie van algemene vreugde. Vreugde voor de bevrijding, vreugde voor de koningin. We schieten een salvo voor haar en voor de vrijheid. Je zal maar aan het broeden zijn.

Een algemeen en landelijk verbod voor burenherrie lijkt nu binnen handbereik. Maar goed, wij mensen broeden niet.

De partij voor de dieren is een serieuze partij en komt op voor beesten die nu eenmaal niet kunnen praten, maar een klein verzetje is toch niet zo erg?

Denkt u dat u het vuurwerk zal missen? Nee, ik denk het niet. Op 30 april zeker niet, en ik woonde niet eens in Weesp.

Tags: , , ,
Previous Post

Studie: "Belgische werklozen het duurst van heel Europa"

Next Post

Studeren informatie