Studenten_blijven_thuiswonen.jpg

Studenten blijven langer thuiswonen.

Studenten blijven langer thuiswonen

Steeds meer studenten blijven thuiswonen. Oorzaak is het leenstelsel. Meer dan de helft van de eerstejaars die normaliter op kamers zouden gaan kiest er voor om lekker bij pa en moe te blijven.  De Landelijke Monitor Studentenhuisvesting komen met dat toch wel vreselijke bericht als je als vader had gehoopt wat meer rust in de tent te krijgen.

Het ligt voor de hand dat de studiekeuze ook beïnvloedt gaat worden, denk daar bij aan bijvoorbeeld reistijd.

Het is natuurlijk niet vreemd, als je minder geld hebt of je studielening wordt te hoog dan zul je eerder kiezen om thuis te blijven wonen.

Zorgelijk is het als studenten iets kiezen op basis van reisafstand. Je moet natuurlijk gaan studeren wat je leuk vindt. Eigenlijk al achterhaald want vaak spelen er andere motieven een rol die bepalend zijn voor de keuze.

  • toekomstperspectief
  • zwaarte van de studie
  • verenigingsleven

Linkelinks heeft altijd voor een pretpakket gekozen en studeerde op de HBO zo lang als het maar kon. Met hem nog veel meer studenten die vaak al dik in de twintig waren en echt niet van plan waren op korte termijn af te studeren.

Er zijn zelfs gevallen bekend van ex-studenten die nog steeds op dezelfde kamer wonen als in hun studie-tijd. Sommigen zijn zelfs al 58 jaar oud.

Linkelinks woont niet meer bij pa en ma maar heeft gewoon een gezinnetje met 1 studerend kind, 1 werkend en nog 2 die nog een lange route moeten afleggen.

 

Linkelinks noemt dat gewoon slim.

Ga naar het artikel

 

Tags: , , ,
Previous Post
Klijnsma_heeft_oog_voor_ouderen.jpg
Politiek

Klijnsma neemt ouderen serieus

Next Post
Hillary gezond
Politiek

Hillary heeft geen zeebenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.