Suikerbuikje.jpg

Suikerbelasting in Engeland

Suikerbelasting in Engeland

Suikerbelasting in Engeland. De Britse National Health Service (N.H.S. – Nationale Gezondheidszorg) heeft besloten om binnen haar ziekenhuizen een extra belasting te gaan heffen voor suikerhoudende dranken en voedsel. Bij monde van haar leider, de heer Simons Stevens, heeft zij de maatregel beargumenteerd dat slechte voeding inmiddels de doodsoorzaak van 80.000 rokers heeft overschreden. Slechte voeding is de oorzaak van ernstig overgewicht en daarmee samenhangende aandoeningen en maakt de N.H.S. op den duur onbetaalbaar.

Het voordeel is dat zowel de patiënten en bezoekers, alsook de 1,3 miljoen medewerkers hun gezondheid kunnen verbeteren. Nog los van de jaarlijkse opbrengsten van tussen de 26 tot 53 miljoen euro. Met de maatregel wordt ook beoogd dat voedselfabrikanten en -leveranciers suiker minstens verminderen in hun producten.

Het is een goede stap in de richting van verbetering van de gezondheid en preventie van een slechtere gezondheid.

Geachte mevrouw Schippers, zou dit een ideetje zijn voor u? Uw bezuinigingsmaatregelen hebben al heel veel stuk gemaakt, maar deze maatregel zorgt voor een grotere zelfstandigheid en verantwoordelijkheid voor de eigen gezondheid. Een kolfje naar uw hand, dacht ik zo. En met 44% overgewicht in Nederland kunt u nu echt meer doen, dan een vaag akkoord tot 2020 met de partijen in de voedselketen, die tot nog toe niet bereid zijn geweest in eigen vlees te snijden.

Deze maatregel analoog aan de N.H.S. kost slechts een paar ambtenarenuren ….. en levert zelfs nog geld op! Dat moet u toch aanspreken. Wanneer starten we?

Suikerbuikje
Suikerbuikje

 

Tags: , ,
Previous Post
Klijnsma.jpg
algemeen featured Politiek

Arbeidsgehandicapten moeten aan het werk

Next Post
Varkens_voor_vluchtelingen.jpg
featured Politiek

Heesch schreeuwt zich hees

Comments

  • djeen
  • januari 22, 2016
  Beantwoorden

  Kan Edith de verleiding weerstaan van de zoethouders van de suikeroompjes?

   • Guus Peeters
   • januari 22, 2016
   Beantwoorden

   Ben bang, Djeen, dat Edith een zoetbekje is (overigens net als ik, al probeer ik er zoveel mogelijk van af te blijven).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.