Assad_heeft_wapens_zat.JPG

Wapens mogen naar Syrië

Wapens mogen naar Syrië

Wapens mogen weer naar Syrië.
Nederland als fel tegenstander moest uiteindelijk toch buigen voor de enorme druk van de Britten en de Fransen. Niet dat ze meteen wapens gaan sturen naar de rebellen maar in ieder geval als stok achter de deur tegen Assad.  Assad zal er vast wakker van liggen en meteen onderhandelingen beginnen met de opstandelingen, extremisten terroristen en welke negatieve klank je maar kan bedenken.
Nederland wil niet meedoen en gaat ook niet leveren aan wie dan ook in Syrië. De angst is er dat de wapens in verkeerde handen komen.
Nu blijken wapens vanuit een soort van rare wet altijd in verkeerde handen te komen. Een wapen in een juiste hand bestaat niet. Peace men!  Maar goed je wordt meteen een beetje gerustgesteld als er wordt beloofd dat er goed gecontroleerd wordt naar wie de wapens naar toe gaan. Ja, ja, doen we dat bij de voordeur of bij de achterdeur? Controleren we als er al doden zijn gevallen? In zovele vuile oorlogen bleken de controles dan wel vaststellingen pas achteraf en had de bevolking geen poot om op te staan. Er is heel wat geluld  om deze versoepeling van het wapenembargo er door te krijgen. Vage afspraken en strategische zetten. Slim? Geen enkele besluit over wapens is slim maar bedoelt als dreiging en het uiten van macht. Soms kom je er niet  onderuit maar het voelt niet goed dat er niet meer druk wordt uitgeoefend om een eind te maken aan de burgeroorlog in Syrië.

 

meer lezen druk hier

Tags: , , , ,
Previous Post
Naar_de_hoeren.JPG
featured Gezondheid Humor Politiek

Met een gerust hart naar de hoeren

Next Post
Loon_ing_top_omlaag.JPG
Economie featured Politiek

loon ING top omlaag